Kapadokya Kültür Derneginin 10. yil etkinliklerine katilmak icin Almanya'ya giden Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, "Nevşehirli gurbetçilerle bir araya geldi.
Kendisinin de bir Gurbetçi çocuğu olduğunu ve İlk ve orta okul tahsilini Almanya'da yaptığını belirten Başkan Yürekli, son yıllarda ekonomik yönden Almanya-Türkiye arasında ki makasın iyice kapandığını belirterek, buraya eskiden köylerine kasabalarına ilçe yada şehrine para toplamak için destek için gelinirdi.
 Ama biz açıkcası sizleri sadece görmek ziyaret edip hasbihal ederek gurbetçilerimizle aramızda güçlü bir gönül köprüsünü kurmak adına geldim.  Hatta daha da ötesi sizler için neler yapabiliriz için buradayız" dedi.

Başkan Yürekli," Türkiye’nin artık almak yerine veren bir ülke olduğunu belirterek, ‘’sizden dövizlerinizi istemeye değil, size en azından manevi destek vermeye geldik. 
Çok şükür şimdi gelişen değişen ve büyüyen Türkiye'miz geldiği noktada çok büyük mesafeler kat ettiğini "belirtti.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli gurbetçilerimizin Avrupa'da dişleri tırnaklarıyla çalışarak azmederek geldikleri noktay için gurur duyduğunu ifade etti.
Yürekli, daha sonra gurbetçilerimize Özkonak Belediyesinin çalışmalarını anlattı. 

İşte Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli Almanya'da Nevşehirli gurbetçilerle yaptığı o sohbeti gelin birlikte izleyelim.