Yürekli’nin Feryadını Duyan Olacak mı?

NEVŞEHİR(MHA) Siyaseten düşündüğünüzde bir Ak Partili Belediye Başkanının başkanlık yaptığı beldenin tarihi ve turistik değerlerini ekonomik nedenlerle yeterince tanıtamadığını ifade etmesi biraz tuhaf gelebilir. Ancak Avanos ilçesine bağlı Özkonak belediyesinin Ak Partili belediye başkanı İlker Yürekli, beldenin tarihi ve turistik değerlerini maddi imkansızlıklardan dolayı yeterince tanıtamadıklarını söylüyor ve bakanlıktan bu konuda yardım beklediklerini de dile getiriyor.

1990’lı yıllardan önce Özkonak kasabası sınırları içerisinde bulunan Belha Manastırı, Ceneviz Vadisi ve Ayazma Suyu gibi turistik değerlerin daha çok bilinir ve bölgeye daha fazla yerli yabancı turistin geldiğini söyleyen Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, bu değerlerin şimdilerde yeterince tanıtılamadığı için bölge turizmine katkı sağlayamadığını söyledi.

Bu turistik değerlerin yeniden tanıtılması ve yöreye yerli ve yabancı turistin çekilebilmesini istediklerini kaydeden Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, “1990 Yılları öncesinde bende turizmle bir süre uğraştım. O dönemlerde Özkonak beldemiz sınırları içerisindeki Belha Manastırı, Ceneviz Vadisi ve Bölgenin Vaftiz Suyu olarak adlandırılan Ayazma Suyu daha çok ilgi görürdü. Tanıtımın yeterli düzeyde yapılamaması nedeniyle şimdi bu değerlerimizi kimse bilmiyor. Belediye olarak maddi imkanlarımız elvermediği için biz de yeterince tanıtamıyoruz. Bakanlığımızın desteğiyle inşallah bu turistik değerlerimizi daha iyi tanıtıp beldemizin turizmden daha fazla gelir etmesini sağlamak istiyoruz” diye konuştu.