NEVŞEHİR(MHA) Hayırsever iş adamı Yaşar Ağaçdiken tarafından H.Avni İncekara Fen Lisesi yanına yaptırılacak olan 100 öğrencilik Fadime Hoca kız öğrenci yurdu inşaatının temeli, düzenlenen törenle atıldı.

100 öğrenci kapasiteli Fadime Hoca Kız Öğrenci Pansiyonu inşaatının temel atma törenine Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Milletvekili Adayı Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek. Nevşehirli hayırsever iş adamı Süleyman Yaşar Ağaçdiken’in Ailesi ve Eğitim camiasından çok sayıda kişi ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider ve Hayırsever iş adamı Yaşar Ağaçdiken birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün dualarıyla inşaatın temeli atıldı.
Yapılacak olan 100 Öğrencilik yurt projesi 450 m2 taban alanına ve yaklaşık 1800 m2 inşaat alanına sahip ve kız öğrencilere uygun olanak özel hazırlandı. Projeye, Nevşehir Belediyesince gerekli arsa ve imar düzenlemesi yapılarak destek verildi.
Projede, Bodrum ve Zemin katta; idari odalar, mescit, engelli odası, revir, yemekhane, ütü ve çamaşırhane odaları, sığınak, asansör ve diğer servis odaları, 1.Katta ve 2. Katta da öğrenci odaları ve 2 adet büyük etüt odası bulunmakta. Yurt binasının, yeni eğitim öğretim dönemi başında hizmete girmesi hedeflenmekte.