NTSO Başkan Adayı Sayın Yakup Zağlanmış, seçime 48 saat kala yaptığı final konuşmasında, yaptıkları çalışmaların karşılığı olan anket sonuçlarının verdiği çoşku ile adeta salonu yıktı. Çok yoğun bir katılımın olduğu görüldü. İş dünyasının her kesiminden katılımların olduğu, sanayicisinden, turizmcisine, tarımdan hayvancılığa çok önemli iş adamları salondaydılar. Zağlanmış konuşmasını yoğun alkıştan ve coşkudan sürekli kesildiği görüldüğü, verdiği birlik beraberlik, kutuplaşma karşıtı mesajlar takdirle karşılandı. İş adamlarının Zağlanmış’a inancı dikkatlerden kaçmadı.

Zağlanmış’ın konuşmasından önce iş adamı Fuat Doğanay, seçim ile ilgili bilgiler verdi. Geleceğin renginin Gül PEMBE olduğunu belirten Doğanay, seçim sürecindeki emeklerinden dolayı iş adamlarına teşekkürlerini sundu.

İşte Zağlanmış’ın Gümbür Gümbür geldiklerinin sinyalini veren konuşması;

 

Çok Değerli İş adamları, Yol Arkadaşlarım,

Yaklaşık 1,5 yıldır; Nevşehir’imizde Değişim için, Gelişim için, Ekonomik kalkınma için, Daha çok istihdam - İlimizin daha çok tanınması için, İhracatımızın artması - turizmin gelişmesi için, Tarım ve hayvancılığın katma değerli ve profesyonel hale getirilmesi için aday olduğumuz Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası seçimlerine aralıksız çalıştık!

 Artık seçim çalışmalarımızın son günlerindeyiz. Allah Nasip ederse sadece 2 gün sonra seçimi kazanmamız ile birlikte bunları gerçekleştirmek için çalışıyor olacağız. Ben, Meclis Başkanı adayımız Musa ERTAŞ, Tecrübesi ile her zaman yanımızda olan Sacit UZER ve siz çalışma arkadaşlarımızdan oluşan güçlü bir ekip ile birlikte İlimizin tüm iş adamlarına, Ticaret ve Sanayi Odamızın 3000 den fazla üyesine ulaşmış bulunmaktayız. Bu zamana kadar gönülden çalışan ve memleketi için, memleketinin geleceği için bir şeyler yapma gayretiyle, işinden gücünden feragat eden sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunarım….

10 Yılı aşkın süredir içinde bulunduğumuz Ticaret ve Sanayi odasının tespit ettiğimiz sorunlarını, çözüme kavuşturmak üzere birçok temasta bulunduk. Danışmanlarımız; ekonomistler, siyaset bilimciler ile projelerimizi, seçim süreci ve sonrasını planladık.

 Yeni yönetim, yeniden yapılanma ve güçlü büyüme diyerek aralıksız çalıştık. Çalışmalarımızda öncelikli olarak, odamızın değerli üyelerine ziyaretler gerçekleştirdik! Onların sıkıntılarını ve beklentilerini dinledik.  Sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek ileriye dönük düşünceleri ve mevcut durum değerlendirmelerini dikkate aldık. Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, partilerin il başkanları, Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Bakanlarımızla buluştuk. Derdimizi, Projelerimizi anlattık  İlimizi, Fırsatları, siz iş dünyasının değerli temsilcilerinin sıkıntılarını paylaştık. Daha seçilmeden destek sözlerini almış bulunmaktayız. Biz Hazırız, destek alacağımız kurumlar, kişiler, kurumlar hazır, sizlerde hazırsınız… Artık vakit yeniden yapılanma ve güçlü büyüme vaktidir…!

Bu süreçte Muhalefeti de dinledik, yıllardır süre gelen dayanaksız vaatlerini tekrarladıklarına, senelerdir tükettiği itibar sermayesinden, harcadığı emeklerine şahit olduk. Daha seçim olmadan şehrin birlik ve beraberliğine açmış olduğu dava ile kibrin ve tek adamlığın sağlamış olduğu egoyu gördük.

Kardeşlerim! Biz en başından beri birlik ve beraberlik çağrısında bulunduk. Karşı Taraf demedik, kimseyi dışlamadık, Tercihlerine saygı duyduk. Koltuk sevdasında olmadığımızı söyledik ve sizlerde şahit oldunuz. Seçildikten sonra da koltuk sevdası için değil hizmet için çalıştığımızı göreceksiniz.

 Hizmet etme çağrımıza; gençlerimiz, sanayicimiz, turizmcimiz herkes cevap verdi. Bu birlik ve beraberlik çağrısına kulak veren Yanımızda olan sizlerle,  gelecek bereketli günler bizleri bekliyor.

Gelecek nesillerimize; güçlü işletmelere sahip, yatırımlarla büyümüş, gelişmiş Ve  Anadolu’nun gözbebeği bir Nevşehir bırakmak için, 15 Mayıs 2013 Tarihi milat olacaktır!! Biz, asıl çalışmalarımızı aralıksız sizlerle birlikte bu tarihten sonra gerçekleştireceğiz. Yorulmadan, dinlenmeden yoluna baş koyduğumuz Nevşehir ticaret ve sanayisi, ekonomisi için toplumun her kesimi ile bir araya gelerek, durmadan çalışacağız!! Önümüzdeki 4 yılda,  Odamızda 86 yıldır yapılan yatırımlardan çok daha fazla yatırım planlamaktayız. Bunun için doğru zamanda, doğru kişilerle birlikteyiz.

15 Mayıs 2013 günü yetki belgelerimizi almış, komitelerimizde meslektaşlarımızın yoğun katılımlarını sağlamış bir şekilde, gelecek güzel günler için ilk adımı atacağımıza inanıyorum…

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasının Değerli üyeleri, sizlere,

Yaptırdığımız anket çalışmalarının sonuçlarını da bu akşam açıklamak istiyorum. 26 komite de %77.3 oy almış bulunmaktayız. Teveccühleriniz için şimdiden teşekkür eder, Allah nasip ederse Çarşamba günü de 26 ya 0 sonucu ile galip çıkacağımıza inancımı belirtmek isterim.

Sevgi ve saygılarımla….