Aksiyon Genel Yayın yönetmeni ve Zaman gazetesi köşe yazarı Bülent Korucu, medyanın en önemli özelliğinin toplumu dönüştürme ve mesaj taşıma aracı olması olduğunu kaydetti. Medyanın bilinen özelliklerinin silah, güç ve savunma olarak bilindiğini ancak insanları şuur altına verdiği mesajlarla dönüştürme gibi en tehlikeli durumunun bilinmediğini kaydetti.

Nevşehir Zaman Gazetesi İl Temsilciliği ile Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (GESİAD)’ın birlikte Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde 26. Kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “medya ve önemi” konulu konferansa konuşmacı olarak Aksiyon Genel Yayın yönetmeni ve Zaman gazetesi köşe yazarı Bülent Korucu katıldı.

 

 

Medyanın önce bireyi sonrasında ise toplumu dönüştürdüğünü kaydeden Korucu “ dönüştürürken fark ettirmeden yapma gibi bir de özelliği bulunuyor. Adeta fertleri formatlıyor. Şuur altına girerek vicdanları değiştirerek olaylara karşı verilen tepkileri değiştiriyor. Halkımız önceleri şefkat toplumu olarak anılırdı. Toplum olarak şafkati, merhameti, yardımseverliği öncelleştiren bir yapımız vardı. Atalarımız uçan kuşlar yolda yaralanır, hastalanırsa tedavi olsunlar diye bile vakıf kurmuşlar, bugün ise bundan büyük kesimlerde eser kalmadı. Artık cinnet toplumu olarak anılır olduk. Gazetelerin üçüncü sayfaları, televizyonların ana haber bültenlerinin çoğu haberi cinayetlerle, cinnetle doldu. Annesini, nişanlısını öldüren insanların haberleri her gün çıkmaya başladı. Bu dönüşümün baş mimarı medyadır” dedi.

Medyanın şiddeti, cinselliği, kumarı da istismar ettiğini ifade eden Korucu, reyting uğruna toplumun önü alınmaz bir boşluğa sürüklendiğini kaydetti.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise, gençlik yıllarında çıkmaya başlayan Zaman Gazetesi’nin istikrarlı bir biçimde 26, yıla ulaşmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek başarılarının devamlı artarak devamını diledi.

Vali Savaş, Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (GESİAD)’ın yaptığı program ve aktivitelerle şehre önemli kazanımlar sağladığını da kaydetti.

GESİAD Başkanı İrfan Avşar ise konuşmasında, kısa sürede şehrin en önemli sivil toplum kuruluşlarının başında yer almayı başaran derneklerinin mevcut binasının yetersiz kaldığını belirterek,  modern bir plazaya taşınacağı müjdesini verdi.

Konferansın ardından Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, GESİAD Başkanı İrfan Avşar ve Aksiyon Genel Yayın yönetmeni ve Zaman gazetesi köşe yazarı Bülent Korucu birlikte üzerinde “ Zaman Gazetesi 26 yaşında” yazan pastayı kesti.