Müslümanlar için önemli bir ay olan ve İçinde Kurban bayramının da bulunduğu Zilhicce ayında hangi ibadetler yapılmalı ve hangi namazlar kılınmalıdır? 
Zilhicce ayı, bu sene (2017) 22 Ağustos Salı gününü 23 Ağustos Çarşamba gününe bağlayan gece idrak edilmeye başlandı.
23 Ağustos 2017 tarihi itibariyle Zilhicce ayı Müslümanlar tarafından idrak edilmeye başlandı. Zilhicce ayının İslam'daki önemini anlamak isteyen vatandaşlar, İnternet üzerinden bu ayın faziletlerini ve ne gibi ibadetlerin yapılabileceğini sorgulamaya başladı. İçinde Kurban bayramının da bulunduğu Zilhicce ayı, mübarek ayların en önem verilenleri arasında yer almaktadır. Savaşmanın haram kılındığı haram aylardan biri olan Zilhicce ayının fazileti nedir? Zilhicce orucu ne zaman ve kaç gün orucu tutulur? İşte, İslam dininde önemli bir yere sahip olan bu ay hakkında detaylı bilgiler...
ZİLHİCCE AYI NEDİR?
Kurban bayramının içinde olduğu aya zilhicce ayı denir, hicri-kamerî ayların 12'ncisidir. Her senenin Kurban Bayramından önceki ilk dokuz günü ve Kurban bayramı günü olmak üzere tam "on gün" "leyâli-i aşere" yani on mübarek gecedir. Onuncu gün Kurban Bayramı'nın ilk günüdür.
.