NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de oluşturulan Milli İrade Platformu 22 Şubat 2014 tarihine kadar ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edecek.

Milli İrade Platformu Sözcüsü, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, geçtiğimiz günlerde Nevşehir Protokolü başta olmak üzere, Siyasi Parti Başkanlıkları ve İlçe gezilerinin son derece olgun ve olumlu geçtiğini dile getirdi.

Ziyaretlerin her birinde ifade ettikleri üzere; Milli İrade Platformunun kesinlikle Vatandaşın hür reyini bir Partiye kanalize etmek amacıyla kurulmadığına vurgu yapan Milli İrade Platformu Sözcüsü, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi, Gülşehir, Hacıbektaş, Kozaklı ve Avanos ilçe Kaymakamları ve Belediye başkanlarına yapılan tüm ziyaretlerde ülke insanının Milli iradesine sahip çıkması gerektiğine dikkat çektiklerini söyledi.

Ülkemizde Demokrasi bilincinin geliştirilmesine ziyaretlerde işaret ettiklerini ifade eden Milli İrade Platformu Sözcüsü ve Memur-sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, “Ülkemiz demokratik bir hukuk devleti böyle bir ülkede yaşamaktan gurur duyuyoruz. Bu gün yaşadığımız sıkıntıların demokrasi ve hukuk kültüründeki bazı eksikliklerden kaynaklandığına inanıyoruz. Yaşamakta olduğumuz bu sıkıntıların yine demokrasi ve hukuk içerisinde aşılacağına inancımız sonsuzdur. Devletimizin kanunla kurulmuş tüm kurumlarının toptan yıpratılmasını doğru bulmuyoruz. Devlet kurumları içerisinde görevini yapmayan aksatan suiistimal eden ya da devlete bağlı olması gerekirken başka güç odaklarına bağlı hareket eden kim ya da kimler varsa bunlar hukuk içerisinde ayıklanmalıdır. Demokratik ülkelerde erkler (Yasama, Yürütme, Yargı) meşruiyetini ve gücünü halktan alır. Halka dayanmayan tüm vesayet sistemlerini reddediyoruz. Bu vesayet sistemleri ister yargıdan, ister medyadan ister bürokrasiden ister güvenlik ve emniyet güçlerinden isterse farklı grup ve cemaatten gelsin isterse devletin herhangi bir kurumundan gelsin bunları asla kabul etmiyoruz. İktidar partisine sesleniyoruz!. İktidar partisinin görevi halktan aldığı bu yetkiyi başka hiçbir kurum kuruluş organizasyon kişi ya da mahfillere devretmeden kullanması ve seçim zamanlarında milli iradenin asıl sahibi olan halka hesap vermesidir. Bu gün geldiğimiz süreçte bazı tarihi davaların tekrar görüleceği konuşulmaktadır. Bu durum toplumda rahatsızlık oluşturmaktadır. Mevcut siyasi iktidara ister oy versin isterse vermesin hiç kimse hak etmediği bir muamele ile karşı karşıya bırakılmamalıdır. Demokrasiye ve milli iradeye en çok bağlı kalması gerekenler siyasi parti teşkilatları ve siyasi parti genel başkanlarıdır. Maalesef üzülerek müşahede etmekteyiz ki bazı siyasi parti liderleri demokrasinin milli iradenin yanında olmaları gerekirken cumhuriyet tarihi boyunca alışkanlık haline geldiği gibi iktidardaki siyasi partiye darbe yapıldığında muhalefetteki siyasi partiler demokrasi dışı güçlerin karşısında dürüstçe duramamaktadırlar. Ya sessiz kalıyorlar ya da bu güçlerle demokrasi ye ve milli iradeye karşı mücadele ediyorlar. Tüm siyasi parti liderlerini 1991 Ağustosunda tankların üzerine çıkarak darbecilere meydan okuyan Boris Yeltsin kadar cesaretli olmaya davet ediyoruz.

Dünyayı yönetmeye talip dünyanın egemen güçlerine sesleniyoruz!. Ülkemizdeki darbelerin şöyle ya da böyle içinde oldunuz. Bu topraklarda operasyonlar yaptınız. Tüm dünyadaki Müslüman ülkelerde yaptığınız gibi. Yeter artık bu millet sizin  türlü oyunlarınızı ezberledi. Düşün bu milletin yakasından. Ülkemizi bize bırakın. Zamanınızı paranızı insanlığın faydasına harcayın. Milyonlarca dolar harcayarak demokratik ülkelerde darbe planları hazırlayacağınıza Suriye’de Arakanda Doğu Türkistan’da Filistin’de  insanlık katlediliyor. Lütfedin dünyada insanlık ölmesin. Darbe heveslilerine sesleniyoruz!. Bu ülke 1876 1. Meşrutiyetten bu yana yaklaşık 140 yıldır demokrasi mücadelesi vermektedir. Güç ve iktidar heveslileri her 10 yılda bir milleti ve devleti hizaya getirmek için iç ve dış mihraklarla işbirliği içerisinde darbe yaparak demokrasiyi katletmişlerdir. Darbe kimden ve nerden gelirse gelsin büyüğüne küçüğüne postuna dostuna her türlüsüne karşıyız. Bu millet artık uyandı demokrasisine de iradesine de sahip çıkıyor. Dost darbenin mimarlarına sesleniyoruz. Bu ülke hepimizin. Bu gemi batarsa gidecek yerimiz yok.  Birlikte inşa etmeye çalıştığımız ülkemizin her taşında hepimizin emeği var. Ülkemizi ve kazanımlarımız heba etmeyelim. İrademizi ve milli menfaatlerimizi hiçbir ülkenin çıkarına tercih etmeyelim. Ülkemiz son 10 yılda önemli kalkınma hamleleri gerçekleştirdi. Büyük önem verdiğimiz sosyal ve ekonomik kazanımlarımızı görmezden gelemeyiz. Kim bu kazanımlarımızdan bizi geriye götürmek isterse buna da asla müsaade etmeyiz. Tüm okullarımıza kuranı kerim dersleri ve peygamberimizin hayatının ders olarak konulması 50 yıllık başörtüsü probleminin tarihe karışması ve ekonomik ve demokraside geldiğimiz nokta önemlidir. Tüm siyasi partilere sesleniyoruz!. 12 Eylül 2010 referandumu öncesi yine ilimizde faaliyet gösteren 50 STK ile Anayasa değişikliği referandumu için Evet çalışması yapmıştık. Yaptığımız açıklamalarda yetmez ama evet demiştik. 13 eylül 2010 dan itibaren yeni anaysa taleplerimiz ile meydanlarda olacağımızı deklare etmiştik. 2010 yılından bu güne kadar yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen yeni çağdaş demokratik sivil bir Anayasa yapılamamıştır. Bu sorumluluk başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi partilerdedir. Tüm siyasi partilere çağrımız ülkemizin geleceği için sivil bir anaysa” açıklamalarında bulundu.

Özdemir, Hacıbektaş ilçesinde gerçekleştirilen ziyaretlerde Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun Platform üyelerine olan sıcak ilgi ve anlayışından da memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi.