Nevşehir Üniversitesi Biyoloji Bölümünün organizasyonu ve Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSİD)’un katkılarıyla düzenlenen Cafer Tayyar Türkmen Foto Safari Turuna kongreye katılmak üzere çeşitli üniversitelerinden Nevşehir’e gelen zoologlar katıldı. Nevşehir Üniversitesi Biyoloji Bölümü ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Erdoğan Çiçek’in başkanlığında sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Göreme’de gün doğumunu hayranlık içerisinde izleyen katılımcılar, bölgede turistlik amaçla uçuş hizmeti veren balonların yerden gökyüzüne yükselişini izledi.

Daha sonra doğal ve kültürel güzellikleri içinde barındıran Kapadokya’nın eşsiz peribacaları ile vadilerini gezen ve bu güzelliklere hayran kalan zoologlar bol bol fotoğraf çekti.

İklim, toprak ve jeolojik yapısına bağlı olarak Kapadokya bölgesinin bitki ve yabani hayvan türü açısından da başlı başına bir turizm alanı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ali Demirsoy, “ Ülkemiz ve İç Anadolu Bölgesi zoo-coğrafi konumu itibariyle endemik bitki ve yabani hayvan türleri açısından oldukça zengin. Bilim insanları olarak bugün Nevşehir Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen kongre kapsamında foto safari turuna katılma şansı bulduk. Kapadokya Bölgesi, doğal ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra bitki ve yabani hayvan türleriyle de ilginç bir yapıya sahip” dedi.

Bölgede foto safari turlarının daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirilmesi halinde eko-turizm ile mevcut bölge turizmine yeni ivme kazandırılacağını söyleyen Doç. Dr. Hasan Sevgili ise, “Kapadokya denince insanların aklına bölgede bulunan peribacaları ve düzenlenen balon turları geliyor. Bölgede turizm alanında çeşitliliğin arttırılması açısından özellikle foto safari turlarına da büyük önem verilmeli. Çünkü çekilen ilginç bir fotoğrafı gören kişi bunu yerinde ve değişik açıdan görmek için dünyanın öbür ucundan geliyor. Bu nedenle bölgede eko-turizme büyük önem verilmeli “diye konuştu.

Foto safari turuna katılan zoologlar, kongrenin ve safari turunun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.