Din Hizmetlerinde verimliliğinin artırılması, Kasım-Aralık aylarında yürütülen faaliyetlerin değerlendirilmesi, Kur’an kursu sorunlarının görüşülmesi ve Başkanlıktan gelen talimatların duyurulması amacıyla her ay mutat toplantılar düzenlenmektedir. Aynı zamanda bu toplantılarda bir sonraki yapılacak etkinliklerde planlanmaktadır.

 

Toplantıya İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları Nazım Haksever ve Yaşar Bolat,   ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

 

Bu toplantılara zaman zaman farklı konuklar davet edilerek, personel farklı konularda bilgilendirilmektedir.

 

Bu ayın konuğu ise Nevşehir Valisi Sayın Mehmet Ceylan’ın eşi Zuhal Ceylan Hanımefendi oldu.

        Uzman Uğur Tolga Yemen’in yönetimindeki slâyt gösteriminden sonra bir konuşma yapan Zuhal Ceylan Hanımefendi: “Toplumda çok önemli bir görev ifa ettiklerine inandığı Kur’an Kursu Öğreticileri ile buluşmaktan ve tanışmaktan çok mutlu olduğunu ifade ettikten sonra “Gönül Elçileri Projesi” hakkında bilgiler verdi ve özetle; Kimse cahil kalmasın, herkes bu fırsattan yararlansın, ilkokuldan sonra veya ortaokuldan sonra herhangi bir nedenle öğretimine ara veren kız ve kadınlarımızın elinden tutmak, okutmak ve eğitmek istiyoruz. Bu konuda kadın ve kızlarla en hızlı iletişimi kuracağına inandığım siz Kur’an kursu öğreticilerinin birer “Gönül Elçisi” olmanızı diliyorum ve bu konuda sizlere güveniyorum.

Ayrıca sizleri Kur’an kurslarında da ziyaret edip, öğrencilerinize bu konuda bilgiler vermek istiyorum” dedi.

 

Sayın Ceylan’a, Kur’an kursu öğreticileri ziyaretinden ve yaptığı açıklamalardan çok memnun olduklarını belertip teşekkür ettiler ve Kur’an kurslarına da beklediklerini ifade ettiler.

 

Son olarak, İl Müftüsü Yakup Öztürk de yapılan bu etkinlikten duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra böyle sosyal, kültürel, özelliklede kadınlara yönelik faaliyetlere öncülük ettiği için Sayın Ceylan’a teşekkür etti.