‘İKİ KERE İKİ DÖRT’ KADAR KESİN
   Gençtik
   Umutlarımız vardı, yarınlar için…
   Arka arkaya kararlar alıyor, bu kararların değişmez olduğunu sanıyorduk.
   Bir ara dünyayı değiştirmeyi dahi düşünmüştük.
   Anlatıyor, anlatıyor, anlatıyorduk…
   Biz anlatıyor, onlar dinliyordu.
   Anlatmakta ve dinleyici bulmakta hiç sıkıntı çekmiyorduk. Ne kadar hayali şeyler varsa onları konuşuyor, bu da bize ayrı bir zevk veriyordu.
   Ataktık
   Gözümüzü budaktan esirgemiyorduk.
   Kimimiz yeni örgütler kurma peşindeydik. Bu örgüt ile yapmak istediğimizi kolayca yapacak, toplumsal zirvenin en tepesine çıkacaktık.
   Asla kötü niyetli değildik
   Masumduk
   Hiç unutmuyorum
   Uzun saç ve İspanyol paça moda idi… Büyüklerimiz her iki yeniliği de kıyasıya eleştiriyor, ‘saçta keramet olsa, keçi göğe yükselir’ diyorlardı.
   Ben, onların neden yeniliklere karşı çıktığına bir anlam veremiyor, eğitimsiz oldukları için karşı çıktıklarına inanıyordum.
   Hatta şöyle bir karar almıştım; Ben, yetişkin olduğum zaman gençlerin hoşuna giden hiçbir yeniliğe karşı çıkmayacak, onları sonuna kadar destekleyecektim.
   Gençken aldığım kararların en yanlışı bu idi.
   Maalesef bu gün gençlerin Avrupa’nın pisliklerini moda diye aldıklarını gördükçe üzülüyor, kendimin de bir zamanlar bu yanlışı yaptığımı anlıyor, onları eleştirme hakkımın olmadığını düşünüyorum.
   Gençlik ataktır
   Gençlik cesurdur
   Gençlik menfaat düşünmez, düşüncelerinde masumdur.
   Elbette yanlış yapacaklar, elbette moda diye saçma şeyler peşine düşecekler, geçmişte biz nasıl yapmışsak, bu gün de onlar yapacak.
   Buna hakları var mı?
   İstemesek de, evet var.
   Bugün bizlere düşen şey onlara destek olmak, iyi eğitim almalarını sağlamak, düşüncelerini dinlemek, takdir etmek, yanlışları varsa, hızlarını kesmeden açıklamak olmalıdır.
   Tüm bunlar ülkenin önünü açacak
   Muasır medeniyet dediğimiz hedefe daha kolay ulaşacağız.
   Bu, iki kere iki dört kadar kesindir.