AK Parti teşkilatlarında 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilliği için aday adaylığı başvuruları için müracaat eden Milletvekili aday adaylarının temayül yoklamalarını yapmak üzere AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı tarafından komisyonlar kuruldu. Bugünde (5 Mayıs 2018 Cumartesi günü) tüm Türkiye’de il merkezlerinde temayül yoklamaları yapılacak. Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı tarafından Kastamonu’da yapılacak Milletvekili Temayül Yoklamasının Komisyon Başkanlığına AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz görevlendirildi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Evliyalar şehri, şehitler diyarı Kastamonu’da temayül Komisyonu Başkanlığı görevimiz için AK teşkilatımızla bir aradayız. ‬ ‪27.Dönem Kastamonu Milletvekilliği Aday Adaylığı temayül yoklaması katılan aday adaylarımıza ve AK Sevdalılarımıza başarılarılar diliyorum.

AK PARTİ’de siyaset yapmak ayrıcalıktır, onurdur. Aziz milletimizin lideri, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde Güçlü Türkiye yolunda durmak yok yola devam. Bizim sevdamız millet; milletimizle çıktığımız kutlu yolda 24 Haziran 2018 millet egemenliğinin tekrar tescilleneceği milattır. Biz, büyük bir aileyiz. Milletin adayı Recep Tayyip ERDOĞAN’a sevgi, muhabbet ve destek 81 ilimizde görülmeye değer. Milletimizin partisi de AK Parti’dir.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığımız, Bugün Kastamonu ilinde yapılacak olan milletvekili temayül yoklaması için kurduğu komisyon başkanlığına bizleri uygun görmüştür. Komisyon üyesi arkadaşlarımız ile birlikte bugün Kastamonu'da milletvekili temayül yoklamasını yapıp geleceğiz.

Başta ilimiz Nevşehir olmak üzere 24 Haziran 2018 seçimlerinde Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında duran tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımı tebrik ediyor, bu kutlu davada liderimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımızı belirtmek istiyorum. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri, ülkemiz için bir dönüm noktası olacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetimde istikrar olacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi asli görevi olan yasama faaliyetlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde ifa edecek. 24 Haziran 2018 seçimleri şimdiden şehrimiz ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.