Son zamanlarda hastaların yüz gençleştirme operasyonlarında sıklık la kullandığı yöntemlerden birisi olan ameliyatsız yüz germe operasyonları hastaların ağrı ve ya acı çekmeden istedikleri yüze kavuşmalarını sağlıyor. Yüzlerinde ki sarkmaları ve yaşlanma izlerini silmek isteyen hastalar bu yöntemi tercih ediyor. VShape, Thermage, Ulthera, ClearLift, Mezolifting – Vitamin Enjeksiyonları ve dolgu yüz uygulamaları hiçbir cerrahi işlem olmadan daha genç ve güzel bir görünüm sağlamak için cildin pürüzsüzleşmesine ve sıkılaştırılmasına yardımcı oluyor.
Her ne kadar yaşlılığa karşı olarak yapılan işlemlerde neşter önceliğini korusa da, artık çoğu insan germe işlemlerinde cerrahi yöntemlerin yerine daha basit ve acısız yöntemleri seçiyor. Her geçen gün daha popüler olan cerrahi müdahale gerektirmeyen uygulamaların etkisini kısa sürede görebileceğiniz gibi yüzdeki derin kırışıklıkları bile yok etmekte en etkili yöntemlerden. Bu yöntem de ise doktorlar hyalüronik asitten faydalanmaya devam ediyor.

Dolgu ile Yüz Germe
Yüzünde kırışıklık olan veya hacim kaybı yaşayan yerlerin daha dolgun olması dolgu işlemi ile sağlanıyor. Bu işlem ile kırışıklar düzeltilebilir, dudak kalınlaştırılabilir, elmacık kemiği bölgesi daha diri yapılabilir, gözaltı bölgesinde ki hacim kaybı giderilebilir. Bu işlem sayesinde kişi dahaestetik bir görünüme kavuşabilir. Ayrıca bu işlem yüzün üst kısımlarında yapıldığında ise cildi yukarı toparlama gibi sonuçları da bulunmaktadır. Özellikle bu uygulama kaş kaldırmada botoks ile beraber iyi sonuçlar ortaya koymaktadır. Dolgu işleminde yine hyalüronik asit kullanılırken sonuçları 6 ay veya 2 yıl gibi uzun süreler sürmektedir. hyalüronik asit deride bulunan bir maddedir ve kişilerde yaşlanmayla beraber daha az görülmeye başlar.

İple yüz germe işleminde çok ince iğnelere yerleştirilen PDO isimli maddeler kullanılır. Sarkmalar ve kırışıklıklar olan cilt bölgelerine bu iğneler sayesinde iplikler yerleştirilebilir.