Topluma hizmet veren ulaşım araçları, şehrin küçüklüğüne büyüklüğüne bağlı olmaksızın genellikle sorunludur. Bir türlü gelmeyen otobüsler, otobüslerin uğramadıkları duraklar, sürekli değişen güzergahlar vb. birçok sorun insanların araç kiralamaya yönelmesine sebep olur. Genellikle yoğun bir iş yükünün söz konusu olduğu zamanlar için tercih edilen araç kiralama sayesinde otobüslerde eziyet çekmeden konforlu bir şekilde tüm işlerin halledilebilmesi mümkündür.

Bir şehrin ulaşımının tam olarak bilinebilmesi için ancak bir dönem orada yaşamış olmak gerekir. Şehrin ulaşım kanallarının ve yöntemlerinin bilinememesi de özellikle tatil ya da iş sebebiyle yapılmış olan şehir değişikliklerinde halk otobüslerinin ya da benzeri araçların kullanılmasını zorlaştırır. Genellikle çözüme ulaşabilmek için taksi ya da araç kiralama yöntemleri tercih edilir.
Antalya rent a car hizmetinin oldukça yaygın olduğu büyükşehirlerden biridir. Özellikle tatil beldesi olduğu ve tatile gelen birçok kişi altında araç olmasını dilediği zaman araç kiralama sayesinde şehrin bir ucundan diğer ucuna oldukça cüzi miktarlar ile seyahat şansı yakalar. Çok geniş bir şehir olan Antalya’da otobüslerle bir yere gitmeye çalışmak diğer birçok şehirdeki gibi sorunludur. Şehrin olağandışı yapısı gereği ilçeler arası geçiş yapmak halk otobüsleriyle mümkün olsa dahi birçok ilçeye gitmek için ilçeler arası otobüslerin tercih edilmesi gerekir.

Oto Kiralama ile Tatil Konforunu Doruğunda Yaşayın
Ancak son yıllarda yaygınlaşmayı başaran oto kiralama sektörü normalde lüks olarak kabul edilen araç kullanımının yaygınlaşması sayesinde son yıllarda canlandı. Yüksek fiyatlarla kiralanan araçlar yerlerinioldukça uygun fiyatlar ile kiralanan araçlara bırakmasının ardından gün be gün daha fazla rağbet gören bu hizmeti alabilmek ise aslında çok kolaydır. Online olarak hizmet veren kiralama şirketlerinin artması sayesinde şehre gitmeden online olarak tüm işlemler halledilebiliyor.
Genellikle yerel olarak hizmet verilmesine alışık olunan araç kiralama sektöründe tek bir nokta bulunduğu için araç o noktadan alınır ve aynı noktaya teslim edilir. Bu da gün içerisinde başka bir şehre kiralık araç ile gitmek ve aracı o şehirde teslim etmek imkansızlığını doğurur. Gerek aracın istenilen noktadan teslim alınması, gerek istenilen noktaya teslim edilmesi gibi hizmetler çoğu oto kiralama firmasının sunmadığı özel hizmetlerdendir. Kurumsallık taşıyan uluslararası bazı firmaların Türkiye’de de hizmet vermeye başlaması ile beraber kaliteli ve özel konforların bulunduğu araç kiralama hizmetinin alınabilmesi mümkün hale geldi.

Enterprise ile Uygun Fiyatlı, Kaliteli Hizmet
Klasik anlamda gezmek ya da günübirlik şehir değişikliği yapmak isteyen kişiler için araç kiralama imkanı yok gibidir. En kısa şehir değiştirme mesafesi dahi düşük bir ortalama ile 2 saati bulurken aynı gün içerisinde aracı teslim alıp gün içerisinde şehir değiştirerek işlemlerin halledilmesi ve geri dönülmesi oldukça zordur.

Yalnızca şehirlerarası yolculuklarda değil geniş ya da büyük şehirlerde şehir içi ulaşımda da benzeri sorunlar vardır. Genişliği sebebiyle şehir sınırları arasındaki mesafe oldukça fazla olan Antalya rent a car hizmetinde Enterprise 4 ayrı ofisiyle gün içerisinde şehri bir uçtan bir uça gezinme olanağı tanıyor.

Amerika’da 1957 yılında kurulmuş olan Enterprise firması, 85 ülkede 9 bini aşkın ofisi ile oto kiralama sektörünün ihtiyaç duyduğu kurumsal anlayışı dünyaya tanıtıyor. Türkiye’de de ülkenin yaklaşık olarak 30 şehrinde hizmet veren firma, büyük şehirlerde en az iki ofis bulundurarak araç teslim alma ve iade etme hususunda müşterilerine üstün bir hizmet sunuyor.