Birçok ailenin en büyük sorunlarından bir de ev sahibi olmaktır. Ev sahibi olabilmek için yıllarca çalışmak, zevklerden ödün vermek gerekir. Kiraya verilen para her zaman boşa gidiyor gibi hissedilebilmektedir. Ancak ülkemizde asgari ücretle çalışan birçok aile olduğunu düşünürsek ev alabilmek için birçok yıldan feragat etmek gerektiğini de biliyoruz. Bir de ev almak pek çok zaman kredi ile mümkün olmakta. Ancak dini inanışlarımız gereği faize girmeden de ev sahibi olmak isteriz. Bu yüzden kredisiz ev arayışına gireriz. Tabii yüksek bir maaşla çalışıyor ve birkaç yıl içerisinde bir ev parası biriktirme gibi bir sorununuz yoksa sizin için kredisiz ev almak oldukça kolay olacaktır.

Maaşım Az Ama Ev Sahibi Olmak İstiyorum
Ama ya böyle bir maaşa sahip değilsek? Hepimiz ev sahibi olmak isteriz değil mi? Sıcacık yuvamızda kira derdini düşünmeden çocuklarımızla oynamak… Ev hayalini kurmayanınız yoktur herhalde. Şimdi kredi kullanmadan nasıl ev sahibi olurumun cevaplarına bakalım.

Nasıl Ev Sahibi Olurum
Öncelikle her ay bir kira parası da kenara atmak zorundasınız. Evet, kredisiz ev alma niyetindeyseniz gerçekten sabretmeniz gerekecek. Türkiye de kredi kullandırmadan ev almanız mümkün evet. Birçok firma bu amaçla kurulmuştur. Ama bunun için de belli bir peşinat vermek zorundasınız.

Altın Günü Gibi Ev Sahibi Olun
Bu firmaların genelde çalışma şekli şu şekildedir: Firmanın amacı sizin gibi ev sahibi olmak isteyenleri bir araya getirmek.Kredisiz ev almak istiyorum diyenlerin sayısının oldukça fazla olduğuna emin olabilirsiniz. Hepiniz zaman zaman gün yaptınız değil mi? İş arkadaşlarınızla bir araya gelip maaş günlerinde sırayla bir kişiye belli bir miktar para verdiniz. Sıra size geldiğinizde ne kadar mutlu oluyorsunuz ama… İşte sizin gibi ev almak isteyen 50 kişi toplanıyorsunuz ve her ay bir tanenize sıra geliyor. Ve çekiliş size çıktığında hayalleriniz gerçek oluyor. Sıra size gelene kadar sabretmek gerektiğini unutmayın. Artık yeni evinizde rahat rahat oturabilirsiniz.

Tabi bir de devletin eliyle kira öder gibi ev sahibi olabiliyorsunuz. Burada sadece kira ödüyorsunuz ve kiranız her geçen yıl artıyor. Belli bir sürenin sonunda da ev sahibi oluyorsunuz.