Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programı iki yıl sürmektedir. Öğrenciler bu iki yıl içerisinde her biri en az 14 hafta süren dört yarıyıl bulunmaktadır. Bölüm öğrenciler her eğitim öğretim yılının sonunda 15 iş günü süreli Endüstriye Dayalı Eğitim’e girmektedir. Öğrenciler bu eğitim sırasında günümüz teknolojisine uygun, medikal cihazlar endüstrisinin beklentilerine cevap veren esneklikte tecrübeler edinmektedir. Programın amacı, biyomedikal sistemleri ve donanımları tanıyan, bu sistemlerin özelliklerine hakim, edindiği bilgiyi endüstriyel sistemlere ve donanımlara uygulayabilen, tıp alanında kullanılmakta olan elektronik araç ve cihazların montaj, onarım ve bakımlarını yapabilen iş gücü yetiştirmektir. Biyomedikal cihaz teknolojisi bölümden mezun olan öğrenciler ülkemizin ihtiyaç duymakta olduğu kalite ve standarta sahip biyomedikal cihaz sistemlerine hakim birer tekniker olabilmektedir. Bu bölümde okuyan öğrenciler mesleğindeki son gelişmeleri yakından takip eden, sorumlulukları doğrultusunda ilişkili mühendislerle iletişim kurup edinmiş olduğu teknik bilgiyi aralarında teknisyen ve usta gibi alt düzeyde teknik bilgisi olan elemanlara aktarabilen, şema okuyabilen ve bu şemayı devreye uygulayabilen kısacası donanımlı birer birey olarak mezun olmaktadır. Mezunlardan iş organizasyonu yapabilmesi, rapor yazabilmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerde orta ve üst düzey yöneticilik yapabilmeleri, risk ve sorumluluk alabilmeleri beklenmektedir.
Gelişen tıp teknolojisi ile beraber ülkemizde ve dünyada hızla gelişen bir pazar ve rekabet ortamı ortaya çıkmıştır. Bu ortamda biyomedikal cihazların üretiminden sonraki en büyük pay ise cihazların teknik servis hizmetlerine aittir.
 
Bölüm Hakkında Genel Bilgi
 
Öğrencilerin bölümdeki ilk yıllarında genel olarak yabancı dil üzerine yapılan eğitimler, meslek dalında yer alanları tanıma ve bu alanları yerinde inceleme, elektronik, temel elektrik, sayısal elektronik ve biyolojik işaretlerin oluştuğu eğitim yer almaktadır. EEG, EKG ve EMG gibi verilerin ölçülmesi ile bilgisayar üzerinde uygulama becerilerinin geliştirilmesine yönelik dersler de yer almaktadır. İkin yılda ise genel olarak kuramsal ve altyapıya yönelik uygulamalı dersler öğrencilere verilmektedir. Bu derslerde tıbbi enstrümasyon, biyomedikal cihazlarda arıza, tıbbi görüntüleme cihazları ve son yıllarda sıkça kullanılan tıbbi uygulama ile özel ya da kamuya ait hastanelerdeki uygulamalar işlenmektedir. Uygulamalı dersler sayesinde öğrenciler okulda ve derslerinde aldıkları deneyimi profesyonel hayatla daha mezun olmadan birleştirme şansı yakalamaktadır. Öğrenciler Tıp Bilimi ve Biyolojik Bilimler alanında yer alan cihazlara ilişkin bilgiye ve beceriye sahip olmanın yanısıra bu cihazların kalibrasyon ve test işlemlerine de hakim olmaktadır. Bazı okullarda iki yıllık eğitim sürecinin sonunda 30 iş günlük staj eğitimi de zorunlu tutulmaktadır. Derslerinde başarılı olan ve hiçbir dersten kalmamış öğrenciler isterlerse stajlarını eğitim dönemi içinde tamamlayabilmektedir. Bu sayede öğrenciler mezun oldukları anda profesyonel hayata atılmaya hazır olmaktadırlar.
 
Program Mezunlarının İş ve Eğitim İmkanları
 
İki yıl sonucunda bölümlerinden mezun olan öğrenciler Biyomedikal Teknolojileri Programı Önlisans Diploması sahibi olmaktadır. Mezun olan öğrenciler Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Teknikeri olarak kabul edilmektedir. Bu öğrenciler çeşitli kamu ya da özel hastanelerde, tıbbi cihaz üretim, tamir ve bakım firmalarında, ses sistemleri, stüdyo, salon ve meydanların seslendirilmesi alanında, teknik servislerde ve bakım-onarım birimlerinde, mikrokontrolör programlama ve güç elektroniği alanında kolayca iş bulabilmektedir. Mezun olan öğrenciler ayrıca diledikleri takdirde eğitimlerine devam edebilmektedir. Bu öğrencilerin Öğrenci Seçme ve Yerleşme Merkezi tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu sınavda başarılı olan öğrencileri eğitimlerine Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik - Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi lisans programlarında devam edebilmektedir.