İnsan doğasında kokunun ayrı bir yeri vardır. Yemek kokusu açlık ya da iştah algısına çağrıda bulunurken çiçek kokuları huzuru ve mutluluğun algısını yaratabiliyor.

Bu anlamda çalışmalarını yürüten araştırma firmaları insanların özellikle çocukluk ve gençlik dönemindeki kokuları unutmadıklarını ve bu kokuların çağrışımı ile zamanda geçmişe yolculuk yaptıklarını belirledi. Kokunun bu denli önemli bir yer edinmesi ile birlikte birçok firma yetkililerdi de çalışmaları için kolları sıvadı. İstenen sonuçların elde edilmesi için en doğru koku seçimim yapılması da önemli oldu. Belirli kokuların belirli firmaları anımsatması ve ziyaretçilerine huzur vermesi kurumsal bir öneme sahip oldu.

Carpex kurumsal koku uygulamasında birçok firmanın özel imza kokusunu yarattı. Koku ve satış hacmi ile ilgili olarak yapılan araştırma sonuçlarına göre kokunun satış üstünde %60’a varan bir etkisinin olduğu birçok farklı araştırma kurumu tarafından açıklandı. Bu bağlantı yaratacak olan kokuların yanı sıra ortamda oluşabilecek olan kötü kokunun giderilmesi de son derece gereklidir. Kötü kokuların ise müşteri tarafında son derece olumsuz etkileri olduğuna değinen uzmanlar satışların azalmasının yanı sıra marka değerinin de etkilenebileceğini belirtiyor.

Temiz ve hijyenik bir koku dalgası ise bulunulan ortamda daha çok kalma isteğini kişilerde uyandıran algı türüdür. Bu sebep ile kurumsal çalışmalarda firmanın türü, ürün içeriği ya da hizmeti ile ilgili olarak detaylı bilgi edinilmesi gerekir.

Carpex Esans Özelliği

Carpex firması kokuların yaratılması ile ilgili firmanıza özel olarak hazırlanacak olan esansın en iyi şekilde tasarlanabilmesi için yüksek teknolojiden yararlanıp uzman ve deneyimli kadrosu ile çalışıyor. Koku üretiminde yüzde yüz saf bitki özlerinin kullanıldığı firma sağlık açısından zararlı bileşenlere sahip hiçbir ürün üretmiyor. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olan esanslarını müfterilerine sunan Carpex, koku dağıtım sistemleri konusunda da sizlere destek veriyor.

Konu ile ilgili en detaylı bilgilere ulaşmak ve firmanıza özel olacak olan koku üretimine başlamak için http://www.carpexkurumsal.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.