Bir zamanlar ülkemizde oldukça fazla kullanımları olan zayıflama ürünlerinden bazıları olan goji üzümü, yeşil kahve çekirdekleri, acai çileği ve chia çekirdekleri gibi maddelerin bir arada toplandığı ve kilo verme sürecini hızlandırması ile birlikte bir çok özelliğin de bir çok maddenin bir araya gelmesi ile bir arada bulunduran ‘de satılmaya başlandığı günden bu yana yoğun bir ilgi görmektedir.



Hem içerisinde yer alan etken maddelerin zayıflama üzerinde ki etkilerinin kanıtlanmış olması hem ülkemizde bu maddeler ile kilo veren bir çok kişinin bulunması hem de tamamen doğal meyveler olması nedeni ile güvenilerek tercih edilen chocolateslim sayesinde ay içerisinde 2 ile 8 kilo arasında kilo verebilmek mümkün görünmektedir. Yapılan araştırmalar sonrasında içerisinde hiç bir zararlı maddenin olmadığı ve insan sağlığına zarar verecek bir ürün de olmadığı görünerek satışa çıkarılan chocolate slim içerisinde yer alan bu etken maddelerin bazı kişilere yan etki yaptığı bilinmektedir. Bu sebepten dolayı da herkesin gene de kullanması için uygun değildir. Bu kişiler özellikle hamile bayanlar ile emziren annelerdir. Kan akışını hızlandırması ve metabolizma üzerinde yaptığı etkiler nedeni ile hamile bayanların kullanması neticesinde düşüklere neden olabilmektedir. Bu yüzden bu dönem içerisinde kesinlikle kullanılmamalıdır. Emziren annelerin ise sütlerine karıştığı için bebek zarar görebileceğinden kullanmamaları gerekmektedir.



Bunun yanı sıra kronik bir rahatsızlığı olan kimselerin de kullanmaması uyarılar bölümünde yer almaktadır. Dilerseniz  bu konuda incelenebilir. Göreceksiniz ki özellikle kronik rahatsızlığı olan kişilerin bu zayıflama ürününü tercih etmemeleri gerektiği ve tercih ettikleri takdirde yaşadıkları sorunlar gözler önündedir. Kronik rahatsızlıklardan kasıt ise kalp, tansiyon ve şeker hastalığıdır. içerisinde yer alan maddelerin kalp olsun tansiyon olsun faydaları olduğu bilinmektedir. Bu durumda neden yasak diye de düşünüyor olabilirsiniz. Ancak bu ürün tedavi edici bir ürün değildir. Var oaln bir hastalığı tedavi edemez. Sadece sağlıklı olan bir kalbin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olabilmektedir. Sağlıklı olan bir tansiyon durumunun daha da sağlıklı devam etmesini desteklemektedir. Ancak kalp hastası olan birinin kalbini tamir edecek bir ürün keisnlikle değildir. Ki zaten chocolateslim de bitkisel gıda takviyesi olarak adlandırılmaktadır. Bu açıdan baktığınız zaman bile bu ürünün kronik rahatsızlığı olan kişilerin kullanmamaları gerektiğini görebilirsiniz.