E Sigara Zararlı mı ?
E sigara kullanırken dikkat edilmesi gereken ve dikkat edilmediği takdirde olumsuz sonuçlarla karşılaşabileceğiniz durumlar söz konusudur. E sigarada bulunan sıvının çok azalmamasına veya haddinden fazla doldurulmamasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde sıvı çok azaldığında atomizer yanabilir yani cihazınız kullanılamaz hale gelebilir; sıvı çok doldurulduğunda ise sızma veya ürünün ağzınıza gelmesi gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Uzun süre dışarıda kalacağınız zamanlarda şarjlı olmasından ötürü şarjının tam dolu olmasına dikkat edilmelidir, çünkü dışarıda sigara içmek istediğinizde şarjının bitmesi yüzünden sizi yarı yolda bırakabilmektedir. Ayrıca likit aromasını değiştirirken likit tankının yıkanıp temizlenmesi gerekmekte, temizlenmediği durumda aroma tadlarında karışıklık olabilmekte ve ağzınıza acı veya midenizi bulandırıcı bir tat gelebilmektedir. Her ne kadar normal sigara kadar olmasa da, nikotin içerdiği için vücuda zararlı olabilmekte, bu nedenle sürekli kullanmak yerine, sigarayı tamamen bırakma amacıyla kullanılması tavsiye edilmektedir.
 
E Sigarada Fiyat Konusu
Dikkat edilmesi gerek önemli bir husus, alınan elektronik sigarada ucuza kaçılmaması gerektiğidir. E sigara fiyat konusu oldukça önemlidir. Ucuza kaçılan elektronik sigaralarda iç düzeneği orijinal olmadığından dolayı, yeterince dirençli olmamakta, yüksek voltaj halinde patlama sorunları ile karşılaşılabilmektedir. Bir diğer olumsuzluk da yüksek voltaj halinde fazla ısınan sıvının kanserojen etki oluşturabilmesidir. Her ne kadar dumansız oluşu avantaj gibi görünse de bu özellikleri de dikkate alınarak bu ürünler sürekli kullanma amacıyla edinilmemelidir.
Bir üniversitede yapılan deneyler sonucunda bu sigaranın 10 dakika gibi bir süre kullanılması nefes darlığı yüzdesini oldukça fazla miktarda arttırmasıdır.
E Sigara Çeşitleri
E sigaranın kivili, karpuzlu, elmalı ve karışık meyveli gibi çeşitleri yani aromaları bulunmaktadır. Bu aromalar tıpkı nargilenin aromaları gibi insanlara çekici gelebilmekte, hatta çocukları ve gençleri de sigaraya başlama konusunda teşvik edebilmektedir.
Kısacası elektronik sigara kullanmadan önce sebebini iyi düşünün. Amacınız sigarayı bırakmak ise e sigara, içeriğindeki nikotin likit kabında git gide daha küçük çaplarda olanları satın alarak zamanla bırakmanıza yardımcı olabilmektedir. Ancak amacınız uzun vadede sigaranın yerine e sigara kullanmak ise, sandığınız kadar zararsız olmadığını göz önünde bulundurmanızda yarar vardır.