Kadınlar güzelleşmenin, erkekler ise yakışıklı olmanın hayalini kuruyor.Bunun içinde estetiğe yöneliyorlar.Peki estetiğin yaşı var mı? Kadin.com aracılığla sizlerle paylaşıyoruz.

Estetiğin Yaşı Var Mı?
Gündemde olan ünlülerden o kadar fazla estetik yaşını duyuyoruz ki artık bu kelime hayatımızın bir parçası haline geldi. Estetik yaptıran birisi oldukça normal karşılanıyor. Ancak bu konunun bu kadar gündemde olması gençleri de etkiliyor ve genç yaşlarda estetik yaptırmaya çalışıyorlar. Gerçekten estetiğin yaşı var mı sorusunu farklı şekillerde yanıtlayabiliriz aslında. Sağlık söz konusu olduğunda estetik operasyonlara başvurulması gerekebilir. Ancak herhangi bir sorun yokken estetik yapmak için belli bir yaşın üzerinde olmak gerekiyor.
Doğru Psikoloji ile Estetiğe Gerek Kalmayabilir
Yaşı genç olan bireyle popüler kültürün etkisinde kaldıkları için dudaklarına, burnuna çok farklı estetik operasyonları yaptırmak isteyebiliyorlar. Bu gençler ile önce bir uzmanın görüşmesi ve sorun algılanmalıdır. Çoğu zaman estetik bir dokunuşa gerek kalmadan sorunlar çözülebilir. Böylece kişi de ileride pişman olacağı girişimden kendini kurtarmış olur. Estetik operasyonlar geri dönüşü olmayan operasyonlardır. Bu nedenle keyfi olarak yapılacağı zaman çok iyi düşünülmelidir.
Büyüme Evresindeki Gençlerde Estetik
Hayatın insana neler getireceği hiç belli olmaz. Bazen bir kaza ile çok şey değişebilir. Geçirdiği herhangi bir kaza veya hastalık durumu ile estetik olarak görünümünden memnun olmayan bir çocuk için estetik operasyonlar düşünülebilir. Fiziksel olarak bir sakıncası olmasa dahi psikolojik anlamda çocuk bu görünüşünden kötü etkilenebilir. Yaşı büyüdükçe de özgüven sorunları yaşayacağı için depresyon gibi ciddi ruhsal bozukluklarla savaşmak zorunda kalabilir. Lise çağındaki genç kızlarda en çok görülen estetik operasyonları çatık kaş problemi oluyor örneğin. Bu durumda bulunan kişilerde kasların çalışma şekli farklılaştığı için ilerlediğinde göz bozukluklarına sebep olabilecek seviyeye gelebilirler. Bu tarz durumdaki bireyler yaşları ne olursa olsun estetik operasyona açıktırlar. Ancak tabii ki estetikten önce denenebilecek bir yol var ise onların denenmesi gerekmektedir.
Estetik Modası
Magazin programlarının da etkisiyle estetik operasyonlarının bazıları moda haline gelebiliyor maalesef. Örneğin birçok ünlünün yağ aldırma operasyonları ile gündeme gelmesi genç yaşlı fark etmeden herkesin bu duruma özenmesine sebep oluyor. Dudaklara ve yüze uygulanan botoksta bir diğer popüler estetik operasyonu. Bireylere bu operasyonları uygulamadan önce başka yollar da uygulanabileceğinin bilgisi mutlaka verilmeli ve alternatif yollar sunulmalıdır. Bunlardan sonra kişi hala istiyorsa estetik yaptırabilir.
Her Yaşta Estetik
Estetik yaptıranların yaş oranları oldukça düşüyor. Ancak yaşı oldukça geçmiş olanlar için de estetik konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor. Gençler farklı bir görünüme sahip olmak isterken yaşı ilerlemiş bireyler de daha genç görünmek için estetik operasyonlara başvurabiliyor. Belli bir yaşın üstündeki bireyler için her estetik uygulamasının uygulanması doğru olmaz. Yapılan işleme göre iyileşme süreçleri ayları bulabiliyor. Yaş ilerledikçe vücudun kendini iyileştirmesi de zaman alabiliyor. Ayrıca operasyon esnasında yaşı ilerlemiş bireylerin sıkıntılı durumlara girmesi de söz konusu. Bu nedenle yaşınız ne olursa olsun mutlaka uzman bir hekimden destek alarak estetik operasyonları başvurularında bulunun.
Estetik ve güzellik hakkında herşey kadin.com’da.