Sağlığı negatif şekilde etkileyen en önemli sebepler, diğer yandan çok çetin bir yaşamı da sonuç haline getirir.

Var olan sağlık problemlerinin kısa zamanda ortadan kaldırılamaması da daha zor bir hale neden olur. Uzun sürede tedavi edilebilien hastalıkların bir kısmı genel olarak, iskelet sisteminde bulunan ve bedeni ayakta tutan kısımlarda ortaya çıkabilir. Dik olmayı ve fiziksel devinimi sağlayan bu alanda var olan sorunlar, çok daha ciddi hastalıklardır. Bu noktada önemli hastalık örneklerinden biri de, boyun fıtığıdır. belirli bir yaş grubunda görülen bir hastalık olarak değerlendirilmez. Genel anlamda çoğunluğu yetişkin vakalar uzun tedavilere tabi tutulur. Boyun fıtığı, ciddi boyun ağrılarına sebep olur. Özellikle de meslek sahibi kimseler yada fiziksel açıdan yoğun olan kimselerde genel hastalıklardan biri olarak bilinir. Boyun fıtığında gereken en önemli varlık, bilinçsiz hareketler ve yoğun ağırlıktır. Bu yanlışların sürekli olarak söz konusu olması, boyun fıtığı hastalığını daha da çetin hale getirir. Boyun fıtığı tedavisi için gerekli olanlar, ilaçlı tedavilerin yanında fizik tedavi etkinlikleridir. Bu açıdanesas çözüm ise ameliyatla tedavidir.

İnsanyaşamını çok daha zor yapanönemli sağlık problemlerinden biri de boyun düzleşmesi olarak isimlendirilenhastalıktır. şeklindeifade edilen hastalıkta, boyun doğal olan şeklini çeşitli sebeplerlekaybetmiştir. Bu hastalık farklı sebeplere bağlı olarakortaya çıkabilir. Fakat söz konusu problemlerin varlığı zor bir durumumeydana getirir. Boyun düzleşmesi tedavisi için gereken yöntemlerden biri de fizik tedavi etkinlikleridir.

İskelet sistemi ile ilgili olan en ciddi sağlık problemlerinden bir tanesi de bel düzleşmesidir. de boyunda var olduğu gibi, doğalda olan şekil yok olmuş, düzleşme meydana gelmiştir. Bu sorunciddi bel ağrılarınasebep olur.