Başka bir kültürü tanımak, yalnızca gidip o bölgeyi gezmek ve en popüler noktalarında bulunan en ünlü mimarileri n bir fotoğrafını çekmek ile mümkün değil desek doğru olur. Daha fazla merak etmeniz, gitmeden önce daha fazla araştırmanız, ayak bastığınız toprağın geçmişi hakkında daha fazla bilgi edinmeniz ve tabularınızı yıkıp o kültüre ait; fakat sizin için de bir o kadar yeni olan lezzetleri tatmanız gerekiyor aslında. Hatta bir yer tanımanın yolu, oranın mutfağından geçiyor.

Her ülkenin mutfağı birbirinden değişik, birbirinden güzel gastronomik lezzetler içeriyor. Dünya mutfakları arasında, birçok damağa hitap etmesiyle öne çıkan ve neredeyse ortak bir düşünceyle “enfes” olarak adlandırabileceğimiz İtalyan mutfağı ise Toskana Bölgesi’nin kalbinden geliyor. Siz de büyüleyici İtalyan mutfağının sırrını merak edenlersenseniz, bu zengin bölgeyi gezeceğiniz, yöresel ve modern lezzetler ile buluşacağınız ve üzüm bağlarından şarap mahzenlerine uzanan keyifli bir yolculuğa çıkacağınız gurme turları tam da size göre!



Pizza, Bruschetta, Minestrone, Stramboli, Caponata gibi yemekleri; Fettuccine, Ravioli, Tortellini gibi makarna çeşitleri ve Türk mutfağında dahi yer edinmeyi başaran inanılmaz lezzetli tatlıları ile İtalya, oldukça geniş bir lezzet skalasına sahip. Aynı zamanda İtalyan kültüründe ayrı bir yeri olan şaraplar da, hem içimi hem de yemeklere verdiği tat ile mutfağın önemli bir parçası olarak anılıyor. Leziz İtalyan şarapları ise, Toskana Bölgesi’nin verimli topraklarında yetişen üzümlerden yapılıp sofralardaki ve yemeklerdeki yerini alıyor. Siena şehri, San Gimignano, Montepulciano ve Montalcino kasabaları da Michelin yıldızlı restoranlara ve üzüm bağlarına ev sahipliği yapmasıyla İtalya’nın gastronomisini en iyi şekilde tanıtan noktalar arasında yer alıyor.

Gurme gezginleri yıllardır İtalya’nın en ünlü şefleri ve en iyi restoranları ile buluşturan Red Arena Tur, bu yıl sizleri de bu lezzet dolu na davet ediyor. Üzüm bağlarından kültürel duraklara gezeceğiniz, gurme restoranlarda akşam yemeği yiyeceğiniz, ünlü şefler ile beraber katılacağınız Cooking Class’tan şarap turlarına kadar birçok farklı deneyim edineceğiniz gastronomi yolculuğu sizleri bekliyor. Toskana Bölgesi hakkında daha detaylı bilgi almak için adresini ziyaret edebilir ve damağınıza layık bir keşfe çıkabilirsiniz!