Çadırların günlük hayatımızdaki yeri oldukça fazladır. Özellikle konaklama tesislerinin olmadığı bir alana gittiğiniz zaman barınmak için çadırlara ihtiyacınız olacaktır. Bunun için de günümüzde üretilmiş ve kullanıma sunulan onlarca farklı çadır bulunuyor. Yörük çadırı da bunlardan bir tanesidir. Osmanlı döneminden beri kullanılmakta olan bu çadırlar birçok farklı özelliğe sahiptir. Sahip olduğu bu özellikler sayesinde de hemen her alanda kullanılabiliyorlar. Özellikle ovalarda ve yaylalarda bu çadırların kullanıldığını sık sık görebilirsiniz.
Yörük çadırları özel olarak toplanan kılların iplik şeklinde örülmesi ile üretilmektedir. Türkiye’nin birçok farklı bölgesinden toplanan kıllar özel bir yöntem ile iplik haline getirilmekte ve bu iplikler de işlenerek çadır haline getirilmektedir. Eğer çadır almayı düşünüyorsanız ve bunun için de en iyi çadırları arıyorsanız bunun için siz de Yörük çadırlarını tercih edebilirsiniz. Birbirinden farklı modelleri ve renkleri ile Yörük çadırları ihtiyacınızı karşılayacaktır.
Yörük çadırları, diğer adıyla Kıl çadır diğer çadırlara göre farklı özelliklere sahiptir. Bu çadırların sahip olduğu en önemli özelik yağmur suyunu geçirmemesidir. Özellikle yağışı fazla olan bölgelerde çadır kurmayı düşünüyorsanız bunun için kıl çadırları tercih edebilirsiniz. Kıl çadırlar sahip oldukları özellik sayesinde yağmur suyunun çadır içerisine sızmasını engellemektedir.
Kıl çadırların özellikleri sadece bununla da sınırlı değil. Bunun yanı sıra Kıl çadır soğuk havalarda çadır içerisine sıcak ve sıcak havalarda da çadır içerisini serin tutmaktadır. Bu sayede kıl çadırları dört mevsim boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca bu çadırlar sayesinde soğuk kış aylarında da atmosferin olumsuz etkilerinden korunabilirsiniz. Kışın sert geçtiği bölgelerde çadır kurmayı düşünüyorsanız siz de hiç düşünmeden kıl çadırları tercih etmelisiniz.
Günümüzde kıl çadır üretimi yapan onlarca farklı firma bulunuyor. Oba Kıl Çadır firması olarak bizler de Türkiye’de sizler için kıl çadır üretimi yapmaktayız. Yıllardır bu sektörde bulunmanın vermiş olduğu deneyim sayesinde en iyi çadırları üreterek Türkiye’nin birçok bölgesine ulaştırıyoruz. Eğer kıl çadırlara ihtiyacınız varsa ve bunun için de en iyi firmaları arıyorsanız hemen bizleri arayarak siparişlerinizi verebilirsiniz.