İstanbul hareketin hiç bitmediği, zamanın su gibi akıp gittiği ve gelen herkesi kendisine hayran bırakmayı başaran bir dünya şehridir. Pek çok kültürü, insanı ve farklılığı bir araya getiren ve birbirinden ayrılmaz kılan bu şehrin sunduğu farklı konaklama alternatifleri ile de dikkat çekiyor. Şehirde bulunan oteller beş yıldızdan başlayan ve geniş bir alanda hizmet veren seçenekleri ile dikkat çekerken konumu, tarihi ya da hizmeti ile öne çıkan butik oteller de keyifli konaklama deneyimi arayanlar için öne çıkıyor.
 
Manna Hotels
 
Manna Hotels merkezi konumu ile öne çıkan butik oteller arasında yer alıyor. İstanbul’un kilit noktası sayılabilecek noktalara ve havalimanına yakınlığı ile dikkat çeken Manna Hotels hem 4. Levent gibi iş merkezlerine hem de bu merkezlerin çevresinde bulunan Beşiktaş, Nişantaşı, Taksim ve Ortaköy gibi İstanbul semtlerine ulaşımın rahatlığı ile dikkat çekiyor. Bölgede yer alan ilk tasarım otel olan Manna Hotels beş yıldız otel deneyimini butik otel konforu ile kişisel bir deneyime dönüştürüyor. Hem konforu hem de lüksü bir arada sunan Manna Hotels ile butik otel deneyimine yeni bir bakış açısı geliyor. Şehrin en yoğun noktasında sağladığı huzur ve konfor ile dikkat çeken otel yoğun temposu olanlara dinlenmek için harika seçenekler sunuyor.
 
Galata Tower Suites By Mile Hotels
 
Galata’da yer alan 10 odalı butik otel unutulmaz manzarası ve konforu ile farklı bir deneyim sunuyor. 10 oda içerisinde 3 farklı konsepti bulunan otelin mutlaka deneyimlenmesi gereken oda konsepti ise Galata Kulesi’nin yanı başınıza taşıyan Penthouse konsepti oluyor. Ev rahatlığı ile tasarımı bir araya getiren butik otelin odalarında mutfak, oturma odası gibi ek bölümler konsepte göre bulunabiliyor.
 
Sumahan On The Water
 
Butik otellerin yaygın özelliklerinden birisi de eski binaların restore edilmesi sonucu hizmet hayatına başlamasıdır. Yeni yapılar butik otel olarak hizmet verebilir ama bu otel konseptinin çıkışı restorasyonla olmuştur. Sumahan On The Water’da restorasyon olan butik oteller arasında yer alıyor. Çengelköy’e tarafında yer alan otel Osmanlı zamanından kalma eski bir alkol fabrikasının restore edilmesi sonucunda ortaya çıkıyor. Balıkçı teknelerini izleyerek güne başlamak isteyenler ve İstanbul’da sessiz bir alternatif arayanlar için otel öne çıkıyor.
 
Maroon Istanbul Bosphorus
 
120 yıldır insanlara ev sahipliği yapan Gümüşsuyu Apartmanı günümüzde 10 odaya sahip bir butik otel olarak hizmet veriyor. Otelin sahip olduğu boğaz manzarası, yüksek tavanlı koridorları ve samimi ortamı bu oteli de mutlaka bir deneyim haline dönüştürüyor. Konum ve manzara ile aynı anda ön plana çıkan otel konforlu bir hizmet almanız için ilgi gösteren personelleri ile de tam puan alıyor.
 
Aya Nikola Butik Otel
 
Aya Nikola Kilisesi’nin kayıkhanesi olarak kullanılan bina restorasyon sonucunda güzel bir otel olarak hizmet veriyor. Otelin kendisine ait önemli artıları arasında deniz sıfır olması ve hamamlı odalarının bulunması yer alıyor. Romantik butik oteller arasında öne çıkan Aya Nikola Butik Otel güzel sürprizler ve romantik kaçamaklar için oldukça şık ve keyifli bir seçenek oluyor. Butik otel denildiğinde herkesin aklına farklı bir konsept gelir. Aklına huzur ve aşk gelen herkes bu otelde konaklayabilir.