Bankalardan kredi alabilmeniz veya kredi kartı çıkartabilmeniz için kredi notunuzun yüksek olması ve gereklilikleri yerine getirmiş olmanız gerekiyor. KKB tarafından kayıt altında tutulan ve her kişiye özel olarak güncellenen kredi notlarını yükseltebilmeniz de sizin elinizde bulunuyor. Kredi notu sorgulama işleminizi yaptıysanız ve kredi notunuzun düşük olduğunu gördüyseniz gerekli araştırmaları yaparak kredi notunuzu yükseltmeye başlayabilirsiniz.
 
Ödeme Güçlüğü Çekiyorsanız Borçlarınızı Yapılandırın
 
Ödemelerinizi aksatmaya başladıysanız bu durumu düzeltmeniz oldukça önemlidir. Ödemelerinizde aksama yaşadığınız sürece kredi notunuz sürekli olarak düşmeye başlayacaktır. Kredi notunuz ödemelere bağlı olarak düşmeye başlamadan önce borçlarınızı yeniden yapılandırma işlemini deneyebilirsiniz.
 
Kredilerinizi Bütçenize göre yapılandırdıktan sonra aylık bütçenizi aşmayacak şekilde ödemelerinizi düzenli olarak yapmaya başlayabilirsiniz. Böylelikle bankaların gözündeki kredi notunuz artmaya başlayacaktır.
 
Borçlarınızı Tek Bir Kredide Birleştirebilirsiniz
 
Birden fazla kredi aldıysanız ve borçlarınızı ödemekte zorluk yaşıyorsanız gelir ve gider durumunuza göre bütün kredilerinizi tek bir kredide birleştirebilir ve aynı tarihte ödeme yapabilirsiniz. Ayrıca vade sürenizi de uzatarak aylık ödemelerinizi düşürmeyi deneyebilirsiniz.
 
Ödemelerinizi Geciktirmeyin
 
Ödemelerinizi 1 gün dahi geciktirseniz bu durum hemen kredi notunuza olumsuz olarak yansıyacaktır. Kısa vadeli gecikmeleri sürekli olarak yaşamaya başladığınız zaman bankalar kredi notunuzu düşürmeye başlarlar. Yeni bir kredi kartı veya kredi almak istediğiniz zaman ise kredi notunuzun düşüklüğünden dolayı başvurularınız reddedilebilir.Kosgeb başvuru sayesinde girişim destekleri almak kolay.
 
Kred ödeme tarihlerinizi uygun şekilde planlayarak zamanında gecikme yaşamadan öderseniz kredi notunuz yükselmeye başlayacaktır.
 
Ayrıca tüm bunlara ek bir yöntem olarak ödemekle yükümlü olduğunuz faturalarınızı da otomatik talimat ile bankalara ait kartlarınız üzerinden ödemeye başlarsanız kredi notunuzu yükseltmeye başlayabilirsiniz.
 
Bankaların gözünde kredi notu yüksek bir müşteri olabilmek için finansal hayatınızın hareketliliğini bankalara daima göstermeniz gerekebilir. Kredi notu sorgulama  yöntemlerini kullandıktan sonra başvurunuzu yaparak onay almaya başlayabilirsiniz.


Kredi notları, ekonomi haberleri ve kredi notlarının yükseltilmesi konusunda gerekli olan tüm detaylara internet üzerinde yer alan ve sürekli güncellenen  verilere ulaşmak çok kolay.Döviz, forex, kredi, borsa, emlak ve sektörel tüm haberler ile bilgiler sizleri bu adreste bekliyor.