Türkiye’de blog yazarı denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Bünyamin Kapıcıoğlu, Marka Hocam isimli blog sitesinde Türkiye’nin en iyi kadın blog yazarlarını listeledi. Firmalar için kurumsal iletişim alanlarında içerik üreten Kapıcıoğlu, listeyi tamamen kendi gözlem ve deneyimlerine dayanarak hazırladığını ifade etti. İşte Bünyamin Kapıcıoğlu’nun işaret ettiği en iyi kadın bloglarından bazıları:
Not: Listenin tamamı için ilgili sayfa >Türkiye’nin En İyi Kadın Blogları

Marka Hocam Listesindeki En İyi Kadın Blogları:
  1. Listenin başında Anne Kaz’ı görüyoruz. Özellikle çocuk sahibi blog okurlarının neredeyse hepsi tarafından bilinen bir blogAnne Kaz. Listenin devamında ise yine anne veya aile bloglarını okumaya devam ediyoruz.
     
  2. Türkiye’nin en iyi kadın bloglarından bahsederken Teknolojik Anneler’i unutmak olmazdı elbette. Marka Hocam da unutmamış ve özellikle kurumsal kimliğini çok beğendiğini ifade ederek listenin ikinci sırasında Teknolojik Anneler’e yer vermiş.
     
  3. Blogcu Anne… Evet, anne okurların yine yakından tanıdığı bir blog listenin üçüncü sırasında boy gösteriyor. Aslında Blogcu Annedahil, buraya kadar listelenen blogları neredeyse herkes biliyor ama listenin devamında henüz keşfetmemiş olabileceğiniz çok profesonelbloglar var.
     
  4. Listenin devamı için yukarıdaki bağlantıdan Marka Hocam’ı ziyaret edebilirsiniz.
     
Peki, bu listeyi diğer listelerden daha anlamlı ve isabetli kılan nedir?
Listeyi hazırlayan Bünyamin Kapıcıoğlu, Türkiye’de blogculuk denildiğinde birçok blog yazarı tarafından akla gelen bir isimdir. Kapıcıoğlu aynı zamanda profesyonel iş dünyasında içerik yazarı olarak yer almakta ve hayatını kalemiyle idame ettirmektedir. Hızlı Adam isimli blog sitesinde, blog yazmaya başlayanlara ilham verici ve tamamen özgün teknikler öğreten Kapıcıoğlu, kurumsal firmalara da contentmarketing konusunda danışmanlık yapmaktadır.
Özetle, blog yazarlığı konusunda oldukça tecrübeli bir ismin oluşturduğu enler listesi de anlam ve önem olarak daha öncelikli oluyor. Bu tür listeler, blog severlerin yeni bloglar keşfetmesini sağladığı gibi kurumsal firmalara da yol gösterici oluyor. Reklam ajansları, SEO uzmanları, influancer arayan diğer tüm firmalar için içerik pazarlamasının hangi mecralarda daha iyi ses getireceğini işaret eden bir liste olduğu kesin.
Marka Hocam, blog sitesinde önemle altını çizmiş ama biz de buradan hatırlatalım. Listede yer alan blog siteleri gibi (ve belki daha başarılı) blog adreslerinin var olduğunu düşünüyoruz. Bu listede sadece keşfedilen bloglar listelenmiş. En iyiler listesine aday bloglar zaten herkes tarafından bilinir düşüncesinde olanlar için Marka Hocam, anlamlı bir hatırlatma yapıyor:
Marka Hocam:
-Blog sitelerinin ziyaretçi sayılarına çok takılmayın. Nicelik gelip geçer; kalıcı olan niteliktir. Yatırımlarınızı veya vaktinizi nitelikli bloglarda değerlendirmeniz dileğiyle herkese iyi bloglar…