Mehmet Ali Yalçındağ geleneksel mecralardan gelen bir iş adamı olmasına rağmen dijitale adım atmaktan da çekinmemiş aydın bir yönetici ve iş adamıdır. Yandex Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alan Mehmet Ali Yalçındağ’a göre dijitale ayrılan reklam payı bütçesi oldukça önemlidir.
 
Dijital mecralara ayrılan 700 Milyon Liralık bütçe ile bütçelerin oldukça iyi bir noktaya geldiğini belirten Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ bu bütçenin her geçen yıl daha da artacağından oldukça emindir. Türkiye pazarına girmesinden 1 yıl sonra pazar payının %1’ine sahip olan Yandex Türkiye’nin yerel bir strateji izlediğini ve “yerelleşme” üzerinde önemle durduğunu belirten Yalçındağ “Pazara ilk girdiğimizde öncelikli hedefimiz kendimizi, ürün ve hizmetlerimizi tanıtmak ve ardından Yandex’i Türkiye’ye kabul ettirmekti.” demiştir.
 
Kısa bir sürede elde edilen %1’lik pazar payıyla bu hedefi gerçekleştirdiklerinin sinyallerini almaya başladıklarını söyleyen Mehmet Ali Yalçındağ’a göre bunun en önemli nedeni ise Türkiye’ye uygun içerikler üretmektir. Spor kulüplerine özel tasarımlarla oluşturulan Yandex arama motorları ise bu yerelleşme doğrultusunda üretilen ürünlerden sadece biridir. Yerel çalışmalara önem veren ve yerelliğin altını çizen Yandex Türkiye’nin bir Türkiye ofisi olmasının bile hiç kuşkusuz ki bu payda bir katkısı vardır. Mehmet Ali Yalçındağ CEO’su olduğu Yandex Türkiye’de ilerleyen günlerde bizi daha çok güzel sürpriz bekliyor gibi.

 
Kaynak: kurumsalhaberler.com