21.yüzyıl dünyasında artık oyun alışkanlıkları da yaşamın her alanındaki pek çok uygulamasında olduğu gibi dijitalleşme yaşıyor. Dijitalleşen oyun anlayışı çerçevesinde de MMORPG tarzı oyunlar öne çıkıyor. Oyuncuların gerçek rakiplere karşı keyifli ve eğlenceli mücadeleler verebildiği bu tip oyunlar arasında da Metin2 öne çıkıyor. Geniş haritası ve rakiplerine göre daha özgür haritası ile eşsiz bir oyun deneyimi sunan Metin2 oyununun normal sunucularına alternatif olarak çeşitli pvp serverler de sunulmaya başlandı. Oyuncuların normal Metin2 TR sunucularındaki oyun keyiflerini ve alışkanlıklarını daha kişiselleştirilmiş serverler içerisinde kullanabilme şansına sahip olabiliyor.
 
Özellikle de günümüz modern yüzyıl dünyasının en popüler oyunlarından birisi olan Metin2 oyunun kişiselleştirilmiş serverler içerisinde oynanmasının sağlayacağı avantajların dışında da çok daha renkli ve çok daha kaliteli bir oyun deneyimine ulaşabilme şansına sahip olunabilmesi sağlanıyor. Bu yüzden de son dönemlerde de Metin2 oyununa yönelik olarak hizmete açılmış olan çok çeşitli pvp sunucuları çok daha yoğun ve sık bir şekilde tercih edilmeye başlandı. Bu yüzden de günümüzde Metin2 oyuncuları ya oluşturulmuş olan Metin2 pvp serverlerine katılım gerçekleştiriyor ya da kendisine özel pvp sunucuları açıyor.
 
Özellikle de günümüzde oyuncuların gelişen teknoloji ile oldukça popüler hale gelen günümüz teknolojilerini son derece pratik ve kolay bir şekilde kullanabilme şansına sahip olabilmesi kendisine özel pvp sunucularını kolaylıkla oluşturabilmelerini sağlıyor. Bu çerçevede de bir pvp sunucu kurulmak isteniyor ise öncelikli olarak oyun düzeninin iyi olmasının sağlanması gerekir ki böylelikle oyuncuların oyundan sıkılmadan ve keyifli zamanlar geçirebilmelerinin sağlanması gerekiyor. Oyuncular son derece pratik olan kurulum işlemleri ile kendisi için sunucu kurarak, son derece pratik ve kolay bir şekilde keyifli bir oyun alanı yaratabilme şansına sahip olabiliyor.
 
Günümüzde sabit bir ip server için bir sunucu oluşturulması gerekiyor. Daha sonra sunucu üzerinde Hamachi gibi program ile Metin2 pvp serverler kurulumu kolay bir şekilde gerçekleştirilerek, birkaç dakika içerisinde pratik bir kurulum yolu ile otomatik olarak kurulabiliyor. Daha sonra oyun içerisinde açıklara neden olabilecek türdeki hususların düzenlenmesi ve çeşitli testler ile oyuncuların davetinden önce tamamen hazır hale getirilmesine dikkat ediliyor.