Oyuncular sürekli olarak GM ile iletişim kuramayabilir ancak bu durumda robot yardımcılar da devreye giriyor ancak robot yardımcılar istenildiği zaman ulaşılamaz oldular . Her zaman yardım alabileceği bir yol var  bu yol kılavuz oluyor ve oyuncular kılavuzlar ile
2017 metin2 pvp serverler içerisinde sorun yaşadığı konuda rahatlıkla yardım alabilir ve kısa sürede kendi başına sorunu çözmüş olacaktır .Maden ile oyunda yükselmek isteyen madencilik kılavuzunu alır ve madencilik yaparak ne kazanacağını nasıl madencilik yapabileceğini öğrenebilecektir . Her oyuncu metin2 pvp içerisinde kılavuz bulabilir  özellikle yeni başlayan oyuncular kılavuzları inceleme konusunda büyük fayda görecektir .
Metin2 Pvp Serverlerde Süresiz Eşyalar
Oyun içerisinde alınan eşyaların 1 gün , 7 gün veya 30 gün süresi bulunmaktadır . Bu gibi eşyaların süresi ücreti verildiği zaman uzatılabilir de bir daha alınmayabilir de bu gibi seçenekler oyuncuların oyun oynayacağı zaman ürünü satıl alabilmesini sağlar ancak bu gibi süre işlemleri sizi uğraştırıyorsa editsiz pvp serverler oynayarak eşyaları ücretsiz olarak süresini uzatabilir veya hiç süre olmadan da kullanabilirsiniz .Yani kullandığınız eşyalar aslında sürelidir ancak metin2 pvp serverler sayesinde bir daha süre konusunda sıkıntı yaşamaz ve istediği eşyayı istediği kadar kullanır . Her oyuncu için aynı hizmetler sunulabilir veya para ile çalışan metin2 pvp serverler de ayrımcılık da yapılabilir .
Pvp Serverler Donma Sorunlarına Son
Ekranda görüntünün bir süre aynı kalmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi internet bağlantınızın zayıf olması ile birlikte  ping değerinin yüksek olmasından kaynaklanır . İnternet alanındaki sinyal vericiye ne kadar yakınsanız o kadar düşük ping değeri olur ve bu da pvp serverler içerisinde donma sorunu olmasını engeller. Bir diğer donma sebebi ise ekrandaki çizimleri yapmak ile görevli olan GPU yetersizliği olabilir . Eğer GPU bozuk ise bir web sayfasında dolaşırken bile dalgalanma yaşanacak ve görüntü istediğiniz gibi olmayacaktır. En güncel metin2 pvp serverler  http://www.2017metin2pvpserverler.com 'da bulabileceksiniz.Bilgisayar laptop ise  kullanılan grafik kartı çok önemlidir ki bu durumda alırken de kullanırken de bilerek kullanmak gerek .