Müşteri İlişkileri Yönetiminde CRM Yazılımı Kullanmak 

“CRM nedir?” sorusu, artan gereksinimler ve gelişen teknoloji karşısında yalnızca “müşteri ilişkileri yönetimi” diye yanıtlanamaz. Dolayısıyla, çözüm sunma amacındaki bir CRM yazılımı, bir şirketin müşterileriyle ilişkisinin sadece tek bir yönünü değil her yönünü göz önünde bulundurarak o şirkete özel dinamiklere göre servis sunmalıdır.


CRM Yazılımı Hangi Servisleri Sunar?
Müşteri ilişkileri yönetiminin kısaltması olan CRM, aslında çok yönlü bir kavramdır. Teknolojinin gelişmesiyle sektörlerde değişen dinamikler dolayı sadece satış, pazarlama ve servis faaliyetleri gibi müşteri ilişkilerini doğrudan etkileyen birimleri değil dolaylı etkileyebilecek birimleri de hesaba katması gerekir.
Satış, pazarlama ve servis yönetimi dışında bayi, ihale ve proje, iş akışları, entegrasyon, müşteri hizmetleri, dinamik raporlama gibi birçok çözüm yazılıma modül olarak eklenebilir. Bu modüller, şirketinizin yapısına ve bulunduğu sektörün gerekliliklerine göre belirlenir. Örneğin, servis ve hizmet sektöründe yorumların ve şikayetlerin iyi takip edilmesi gerektiğinden müşteri hizmetleri modülü öncelikliyken, gıda ve sağlık sektörü gibi sektörlerde, insan hayatı ön planda olduğundan, herhangi bir şikayet gelmeden önce iş akışlarının aksamadan işlemesini ve ürünlerin kullanım sürelerin takibini sağlayacak modüller önceliklidir.
CRM Yazılım, bu çözümleri aslında iki temel başlık altında sunar: analitik ve interaktif. Analitik çözüm, verileri alır ve özel algoritmalara göre işler. İnteraktif çözüm ise müşterilerinizle doğrudan ilişkiye odaklanarak e-posta, çağrı, SMS veya sosyal medya ağları yoluyla bilgi toplar. Bulut çözümü bütün bu çözümleri bir araya getirerek farklı birimleri ayrı modüllerle tek bir platformdan güvenli bir şekilde yönetmenizi sağlar.
CRM Programı Hangi Sektörlerde Kullanılır?
CRM programı temel amacı, mevcut müşterilerinizin şirketinize olan bağlılığının kuvvetlendirilip korunması ve hedef kitlenizin doğru bir şekilde belirlenerek düzenli olarak yeni müşteri kazanımının sağlanmasıdır. Dolayısıyla, sektörden bağımsız olarak, başarılı olmak ve büyümek isteyen hemen hemen bütün şirketler, müşterileriyle ilişkilerini profesyonel bir şekilde yönetmek ister.
Fakat sektörlerin iç dinamikleri birbirinden farklı olduğu için aynı CRM programı bütün şirketlere uygulandığında verimli bir yöntem olmayacaktır. İdeal bir program, şirketlerin ihtiyaçlarına göre şekillendirilmeli ve ilave servis sunmalıdır. İlave servisleri sunarken programın performans sıkıntısı yaşamaması da önemlidir.
SetXRM’in bulut tabanlı yazılımı Argeset Yazılım’ın 15 yıllık tecrübesiyle, şirketlerin ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde geliştirilmiştir. Güvenli bir şekilde kullanabileceğiniz program size tek bir merkezden bütün birimlerinizi 7/24 kontrol etme imkanı sunar. Bu programla, müşteri verilerinizi ayrıntılı bir şekilde toplayıp özel algoritmalar ve istatistikler ışığında yorumlayabilir ve sizi büyümeye götürecek adımları profesyonelce atabilirsiniz.