Tesbihler uzun yıllardır erkekler tarafından kullanılan, ellerden düşmeyen erkeklerin vazgeçemediği bir aksesuardır.  Döneminin en iyi tesbihleri kültürlü kesim tarafından ileri gelen adamlar tarafından kullanılmış ve değer verilmiştir.

Bazı tesbih tutkunları birçok tesbih koleksiyonları oluşturmuş ve birçok tesbih çeşidine koleksiyonlarında yer vermiştir. Tesbih tutkunlarının gözdesi haline gelecek modelleri Takıhan sayesinde kullanıcılarına ulaşıyor.

Oltu taşı Erzurum’un Oltu ilçesinde çıkarılmakta olan madenden çıkarılma esnasında bir hayli zorluk yaşatan önemli bir taştır. Yumuşak bir yapıya sahip olup işlendikçe sertleşen ve kullanıldıkça parlayan bir yapıya sahiptir. Oltu taşı, tesbih kullanımının yanı sıra yüzük, kolye, aksesuar yapımında ayrıca çeşitli ziynet eşya yapımı gibi birçok alanda kullanılmaktadır. kullanıldıkça parlayan bir özelliğe sahip olduğundan dolayı yaygın bir kullanım kitlesi bulunmaktadır.



Oltu Taşı Hem Sağlıklı Hem Şık!

Oltu taşının tesbih ve çeşitli ziynet aksesuar yapımında kullanımının yanı sıra insan vücuduna da olumlu etkileri bulunmaktadır. Vücutta ki negatif enerjiyi alan, kan dolaşımını düzenleyen ve stresi azaltması oltu taşını daha da değerli kılmaktadır.

Oltu tesbihlerinin diğer tesbihlerden ayıran en temek özellikleri ısıtılan bir iğne ucu oltu taşına değdirildiğinde erimez ve batmaz. Fakat diğer taşlara değdirildiğinden erir ve batar. Bir diğer özelliği ise kullanıldıkça sertleşip parlaması onu uzun vadede kullanabilme avantajı sağlanmakta.

Sizlerde büyük bir önem ve değere sahip olan oltu tesbih modellerine ulaşmak için web adresini ziyaret edebilirsiniz.