Ambalajlama giyim, gıda, sağlık, mobilya, sanayi, temizlik gibi birçok sektör içerisinde ürünün dış etkenlerden zarar görmesini ve taşınma sırasında tahribata uğramasını engellemek amacı ile yapılmaktadır. Bazı durumlar içerisinde yeterli görünmeyen ambalajlama işlemleri paketleme yöntemlerine ihtiyaç duymakta ve en pratik hali olarak karşımıza shrink paketleme yöntemleri çıkmaktadır.

 

Shrink makinası, ambalajlanmış olan ürünün etrafını plastik filmler ile sararak dikilmesinden oluşan ilk aşama ile ardından dikilmiş olan plastik filmler ile birlikte ısı tüneline alınan ürünün ısı yardımı ile çekmesi ve ürünün şeklini almasından oluşan iki aşamalı paketleme işlemini gerçekleştirmekte olan araca verilen isim olmaktadır.

 

Shrink makinası paketleme yaptığı ürünlerin nem almadan sağlıklı bir şekilde teslim edilmesini, bozulmasını önlemesi, şeffaf yapısı ile ürünün doğruluğunu göstermesi, dergi gibi ürünler için üzerine etiket yapıştırılması ile tanıtım ve reklam faaliyetlerine katkı sağlaması, ürünün ambalajının istenmeden açılmamasını, ürünün temiz bir şekilde teslim edilmesini, ürünün şeklini alması nedeni ile estetik bir bütünlük ortamı oluşturulmasını sağlaması ve her bir ürün özellik, boyut ve cinsine göre özel paketleme seçenekleri imkanı oluşturması bakımından çok geniş alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Shrink makinalarının teknik özelliklerini ve detaylarını öğrenmek için:

 

Ürün paketleme aşaması ve sonrasında firma ve kurumlara maddi risk oranını en aza indirmesi bakımından büyük bir katkı sağlamakta olan shrink makinası kullanım avantajlarının daha net görülmesi için ısı tünelindeki ısı derecesinin doğruluğuna ve dikişlerin düzgün atıldığına dikkat edilmesi gerekmektedir. firması 1989 yılından bu yana paketleme ve ambalajlama sistemleri ve çözümleri hakkında Türkiye’de en çok tercih edilen modern ve yenilikçi bir marka olmayı başarmıştır.