Birbirinden farklı boyutlarda ve çaplarda üretilen perçin modelleri iki parçanın birbirlerine olan bağlantısını sağlıyor. İnşaatlarda ve sanayi sektöründe montaj yapılan elemanın perçin uygulaması ile sabit kalması sağlanır. Montaj uygulaması yapılan elemanın bir tarafı perçinlerler şişirilir. Bazı durumlarda sızdırmazlık sağlanması amacıyla da perçin uygulaması yapılır. Önceden delik yeri hazırlanan elemana uygulama yapılır.
Kör perçin türlerinden olan elektrofix modeli, tek taraftan erişimi olan metal aksamlarda kullanılır. Yaygın olarak boyalı malzemelerin birleştirilmesinde kullanılır. Elektrofix perçinler elektrik topraklamasına yardımcı olur. Aydınlatma elemanları, beyaz eşya türleri ve elektrik elektronik alanında kullanılır.
Yivli modeller, pürüzsüz ve lifli yüzeyleri birleştirmek için kullanılır. İki metal aksamı birleştirmek için güvenli ve hızlı bir yoldur. Birleştirdiği malzemede yüksek tutunma özelliği sağlar. Yivli perçinmobilya sektöründe, metal ile ahşap aksamların birleştirilmesinde kullanılır. İnşaat sektöründe ise beton ve tuğla yüzeylere tutturulması gereken metal aksamların birleştirilmesinde kullanılır. Tek taraftan gereken metal aksamların birleştirilmesinde kullanılır. Tek taraftan uygulanabilme özelliğine sahiptir. Herhangi bir deliğe uygulanabilir.
Uygun Çözüm Sağlayan Perçin Türleri
Örümcek türünde olan modeller, çiçek şeklindedir ve dörtkenarı ile daha geniş tutunma yüzeyleri elde edilmesini sağlar. Tek taraftan erişimi olan çeşitli malzemelerde kullanılabilir. Sert malzemelerin yumuşak malzemelere kenetlenmesini sağlar. Tek taraftan uygulanabilir. Büyük deliklerde bile kullanılabilir. Örümcek perçinlerhızlı ve basit bir şekilde uygulanabilirler.  Sıcaklık değişimlerinden etkilenmezler. Mobilya, kepenk ve birçok metal aksamlarda uygulanabilirler.
Somunlu perçinler; çelik, alüminyum malzemelerden üretilirler. Uygulanacak aksamların arka taraflara geçişlerinde kolaylık sağlarlar. Uygulama sırasında herhangi bir kesme işlemine gerek yoktur. Yuvarlak, altı köşe ve yarım altı köşe gibi modelleri bulunur. 3 metre ile 12 metre arasında sıkma aralığı bulunur. Manüel ya da havalı makineler ile uygulanabilir. 0,25 mm ile 10 mm kalınlığında saclarda uygulanabilir. Hızlı bir şekilde montajı yapılabilir. Bu sayede depolama maliyetlerinin düşmesini sağlar.
Zengin ve kaliteli ürün çeşitlerini http://onurfix.com.tr/adresinde bulabilirsiniz. Montajda ve metal aksamlarda Onurfix firması ekonomik ve hızlı çözümler sunuyor. İhtiyacınız olan tüm ürünleri Onurfix firmasında bulabilirsiniz.