Süper Lig’de yaşanan şampiyonluk mücadelesinin yanı sıra son dönemde gözler PTT 1. Lig’e çevrilmiş durumda. Son dönemlere yaklaşılmaya başladıkça üst sıralardaki takımlar da Süper Lig’e çıkmak adına, deyim yerindeyse, dişlerini tırnaklarına takarak mücadele etmeye devam ediyorlar. Bu takımlar arasında yer alan ve Süper Lig’e girmek için mücadele veren Kayserispor, Osmanlıspor FK, Adana Demirspor ve Antalyaspor artık son maçlarını büyük bir gayretle oynuyorlar. Adana Demirspor, ligin bitimine 3 hafta kala oynadığı maçta puan kaybedince bu sefer gözler Kayserispor’a çevrildi. Adana Demirspor’un Samsunspor ile 0-0 berabere kalmasının ardından 63 puana sahip olan Kayserispor, aradan geçen bir yılın sonrasında tekrardan Süper Lig’e yükselmeyi başardı.

 

Ligin ilk iki sırasında yer alan takımların Süper Lig’e yükseleceği PTT 1. Lig’de Kayserispor’un sonrasında kimin yükseleceği ise son dönemlerde en fazla konuşulan konuların başında geliyor. 32. haftada oynanacak Osmanlıspor ve Adana Demirspor maçından dolayı Kayserispor o haftayı da mümkün olan en iyi avantajla karşılayacak. Osmanlıspor en son oynanan maçların ardında 57 puanla ikinci sıradayken Adana Demirspor ise 56 puanla 3. sırada yer alıyor. Böyle olunca ilk takımın gitmesinin garantiye alındığı bu son haftalarda bu iki takım ikinciliği almak adına farklı hesaplamalar yapıyor, en iyi sonuçları nasıl alacakları ile alakalı farklı görüşleri incelemeye başladılar. Bu konuda en rahat takım ise hiç şüphesiz ki Kayserispor.

 

Ligin 4. sırasından itibaren sırasıyla yer alan Antalyaspor, Şanlıurfaspor ve Albimo Alanyaspor ise ne yazık ki Süper Lig’e çıkma şansını oldukça azalttılar. Bundan dolayı da onların amaçları mümkün olduğu kadar üst sıralarda yer almak oluyor. İnsanların birçoğu yaparken Süper Lig içerisinde yer alan takımlar arasında maçlar seçse de aslında şimdilerde izlediği maçlarda heyecanın eksik olduğunu düşünen futbol severlerin büyük bir kısmı maç tercihini PTT 1. Lig’e doğru taşıdı. Bu sayede artık futbol severler bir taraftan maçlarını büyük bir keyifle izlerken diğer bir taraftan da yapacakları bahisler sonrasında tahmin ettiklerinden çok daha fazla kazanmaya başlayacaktır.