Teknolojisinin son yıllarda gösterdiği gelişim ile bugün her sektöre kolaylık getiren makineler üretilmiş olup, bu makineler hem zaman hem de insan gücünden kullanıcılarına kazanç sağlamaktadır. Bu teknoloji harikalarından biri olan shrink makinası, kullanım amacı üretilen ürünün alıcısına ulaşana kadar korunaklı hale gelmesi ve görsel kalitesini bozmamasıdır. Yani bugün sektör fark etmeksizin bir ürün üretilip kolilere paketler halinde yerleştirildiğinde, ürünlerin nakliye sırasında savrulması kuşkusuz dış görselinde zedelenmeyi meydana gelecektir. İşte bu noktada devreye giren Shrinkmakinası üstün kalitede gerçekleştirdiği paketleme işlemi ile ürünlerin çok daha sağlıklı koşullarda görselini bozmadan alıcısına ulaşmasına yardımcı olmaktadır. Shrink makinesi iki aşamalı olarak çalışma şekline sahiptir. Birinci aşaması paketlenecek ürün etrafından filmin çevrilmesi, ikinci aşaması ise çevrilen filmin kenarlarına tüksek ısı verilerek kaynak yapılmasıdır.

Bu işlem ebada bağlı tek bir ürüne yapılırken, asıl amacı birden fazla ürünün tek bir paket haline gelerek sorunsuzca alıcısına ulaştırılması ve tabi ki ürünün açılmasının engellenmesidir. Birçok ürün nakliye esnasında deforme olduğu gibi bazı durumlarda dış ambalajının açıldığı da görülmektedir. Ambalajı açık şekilde olan bir ürün tüketiciye sunulamayacağı için bu durum üreticiye ve aracıya maddi kayıp içermektedir. Dış ambalaj görseli ve nakliyeden kaynaklı olası tüm sorunların önüne geçen shrink paketleme sistemi, her açıdan kullanıcısına avantaj sağlamaktadır. Gıdadan kimyaya varana dek geniş bir kullanım alanına sahip olan makinenin manuel, yarı otomatik ve ful otomatik şekilde çeşitleri bulunmaktadır. Bu seçeneklerden birini satın almayı düşündüğünüzde, üretilecek ürüne bağlı hedeflenen verime orantılı şekilde tercih etmenizde fayda vardır. Yani üretiminizin ihtiyacını doğru belirleyerek alacağınız makine, sizlere istediğinizi sunacak ve hem zaman hem de personel gücünden avantaj sağlayarak verimli çalışmalara imza atabileceksiniz.

urunresim.jpg

Modern ve güvenli paketleme seçeneklerini sizlere sunan shrink makine modelleri, bugün birden fazla üretici firma tarafından yapılmaktadır. Ancak sizlerin makineyi satın alırken iyice araştırma yapmanız ve üretici firmanızın gerektiğinde yedek parça ve teknik destek gibi hususlarda makinesinin arkasında duran bir firma olmasına dikkat etmeniz gereklidir. Bu ileri dönemde olası makine arızalarında hızlı bir şekilde seri üretiminize geri dönebilmeniz için oldukça önemli bir husustur. Shrink makine kullanımını genelde seri üretim yapan firmalar tercih etmektedir. Bu nedenle alacağınız shrink makinesinin kalitesi de bu potansiyeli kaldırabilecek düzeyde olmalıdır. Doğru seçilen üretici firmadan alınan shrinkmakinası, personelinizin üzerinden ciddi boyutta yükü alırken, kazandırdığı zaman ile de üretim hızınızı artıracak ve tarafınıza maddi kazanç sağlayacaktır. Ayrıca bu makine sayesinde ürettiğiniz ürünlere kazandırdığınız yüksek kaliteli görsellik, markanızın da itibarını artırarak yine sizlere olumlu dönüşler sağlayacaktır. Bu nedenle zaman kaybetmeden makineyi araştırmalı ve üretiminize kazandırarak başarılı çalışmalar gerçekleştirm