UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı İÇİN Nevşehir’e gelen UCLG-MEWA Başkanı Mohamad Saadie ve UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret etti.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu Toplantısı ile Kent Diplomasisi ve Yerel Yönetişim Komitesi yan etkinliği Nevşehir’de gerçekleştiriliyor.

Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu ve Batı Asya’nın çeşitli ülkelerinden 100’e yakın belediye başkanı ve yerel yönetim birliklerinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan toplantı için Nevşehir’e gelen UCLG-MEWA Başkanı Mohamad Saadie ve UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Saadie, Duman ve beraberindeki teşkilatın yönetim kurulu üyelerini başkanlık makamında misafir eden Belediye Başkanı Rasim Arı, misafirlerine Nevşehir ve Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan ve her yıl yaklaşık 3,5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya bölgesine gelen turist sayısının her yıl arttığına dikkat çeken Başkan Arı, bölgeye gelen turist sayısını 7 milyon seviyelerine çekmek istediklerini vurguladı.

Bunun için gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleri ve Nevşehir Belediyesi’nin turizm yatırımları hakkında misafirlerine bilgi veren Başkan Arı, “Şehir merkezinde yer alan ve turizme kazandırılması planlanan Nevşehir Kalesi etrafındaki yamaç yerleşim merkezi bölge ve ülke turizmine önemli katkılar sunacak. “ dedi.

Sayman Yönetim Kurulu Üyesi görevinin yanında Denetleme Kurulu Başkanı ve Kültür ve Turizm Komitesi Eşit Başkanı olduğu UCLG-MEWA'nın Yönetim Kurulu üyelerini Nevşehir’de ağırlamaktan ve Nevşehir Belediyesi’nde misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Arı, günün anısına konuklarına çini amfora hediye etti.