Ücretsiz Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?

“Kredi notumu öğrenmek istiyorum” diyen kişilere sunulan farklı pek çok yöntem bulunmakta olup kredi notu sorgulaması için kullanılan yöntemler aynı zamanda bu işlem için ödenecek olan bedelin belirlenmesinde de etkendir.

Findeks Kredi Notu Sorgulama

Kredi notunu öğrenmek isteyen kişilerin en çok tercih ettikleri not sorgulama yöntemlerinden biride Findeks internet sitesi üzerinden not sorgulaması yapmaktır. Bunun için tek yapmanız gereken Findeks üyeliği için internet sitesi üzerinden ücretsiz kayıt yaptırmaktır. Findeks internet sitesi ana sayfasında yer alan üyelik girişi bölümünde üye ol linkini tıklayarak açılan pencerede sizden istenen bilgileri tam olarak girmeniz üyelik işlemlerinizi tamamlamanız açısından yeterli olacaktır.

Üye olup ilk kez kredi notu sorgulaması yapan kişilere bir defalık olmak üzere ücretsiz kredi notu öğrenme hizmeti de verilmektedir. Zaten kredi notunu ücretsiz öğrenmek için kullanabileceğiniz tek yöntemde budur. Ancak bu hizmet sadece bir kerelik olarak sunulmakta olup bu sorgulamayı takip eden her yeni sorgulama için kredi notu sorgulama ücreti ödemeniz istenir.

Bedava Kredi Notu Öğrenme

Kredi notu skorunu öğrenmek isteyen kişilerin sorgulama hizmeti almak için ücret ödememek istemeleri durumunda kullanabilecekleri tek yöntem Findeks internet sitesi üzerinden sorgulama yapmaktır. Ancak bu hakta sadece ilk kez sorgulama yapacak olan kişilere bir kerelik sunulmaktadır. Bunun haricinde ücretsiz kredi notu sorgulaması hizmetinden yararlanabileceğiniz hiçbir yöntem bulunmamaktadır.

Banka Kredi Notu Öğrenme

ankalardan yapan kişilerin de belirli bir ücret ödemesi gerekmektedir. Bankanın internet şubesi üzerinden yapılan kredi notu sorgulaması ile şubelerden yapılan şahsen not sorgulamaları için talep edilen ücretlerde farklıdır. Yine bankaların fiyatlandırma politikaları değişik olduğu için her bankadan talep edilen ücrette değişkenlik göstermektedir.

Kredi Notunun Yüksek Olması

artık günümüzde kişinin sahip olduğu mali itibarı olarak görülmekte olup yüksek kredi notu ortalaması olan kişilerin hem bankalardan kredi kullanması hem de vadeli işlemlerde onay alması çok daha kolaylaşmaktadır. Bu nedenle ortalamanın mümkün olduğunca yukarıda tutulması amaçlanmalı ve bankalara ödeme düzenine çok dikkat edilmelidir.