Pek çok kişi yaz aylarında Antalya çevresinde yer almak istiyor çünkü hem aktivite hem de deniz için oldukça uygun fırsatları sizlere sunuyor. İlk olarak bunan denizinin temiz olduğunu ve girilmeye uygun olduğunu bilmeniz lazım. Karşınıza çıkan Konyaaltı plajı merkeze yakın olduğu için çok sık tercih ediliyor. Sadece 4 km uzaklıkta yer alan bu plaj halk plajı olduğundan ücret de alınmıyor. Genel olarak çakıl ve kum karışımı bir sahil sunuyor. Antalya Falezi ile Limanı arasında yer alan bir bölgede bulunuyor. Kumsal konusunda başka plajlar ile karşılaştırılırsa buranın kumsalının çok da verimli olduğu söylenemez. Falezlere doğru gidildikçe kayalıkların artış göstermesi insanların o taraftan uzak durmasına neden oluyor.
Merkeze yakın olan tek plaj tabi ki burası değil. Bir de Lara plajı bulunuyor. Burası da şehir merkezin sadece 18 km uzağında karşınıza çıkıyor. Konyaaltı plajından 23 km uzaklıkta bulunuyor. Altınkum olarak da anılan bu alan kumsal açısından büyük bir avantaja sahiptir. 2 km uzunlukta olan bu sahil içerisinde bazı bölümlerin paralı olduğunu bilin. Genel olarak kumdan oluşan sahiller, keyifli vakit geçirebilmeniz açısından kaliteli bir hizmet sunabiliyor.
Plaj Aktiviteleri Sayesinde Keyifli Bir Tatil
Sadece plaj deyip geçmemek gerekiyor. Çok sayıda aktivite hem halkı hem de turistleri eğlendirmeyi başarıyor. Deniz olur da su sporları olmaz mı? İlk olarak jet ski kullanmaktan büyük keyif alıyorsanız bu sporu buralarda gerçekleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda yelken ile dolaşmak, sörf yapmak, kano kullanmak ve deniz bisikletlerine binmek de diğer seçeneklerdir. Sadece yüzerim ya da güneşlenirim diyorsanız bunun için de uygun alanlar bulunuyor. Denizin suyuna baktığınız zaman soğuk olmadığını görebiliyorsunuz. Bunun yanında plajlar için ücretsiz denilemez ama bazı bölümlerin ücretli olduğunu söylemek gerekir. Geri kalan bölümler ise halka açık bir şekilde hizmet verecektir. Dalgasız olan bu deniz akşamüstü saatlerinde biraz dalgalanabiliyor. Bu nedenle gidilecek olan saatin çok iyi seçilmesi önemlidir. Burada tatil yapmak ve denizi kullanmak hoşunuza gidecektir.