Fenerbahçe’nin Olympique Lyon takımından kadrosuna kattığı Mathieu Valbuena kendisini sarı lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. İmza töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fransız oyuncu başarının anahtarının takım olmaktan geçtiğini dile getirdi.

İmza töreninde ilk olarak Fenerbahçe ikinci başkanı Mahmut Uslu söz aldı. Valbuena’nın sarı lacivertli formayı giymek için çok çaba sarf ettiğini belirten Uslu aynı zamanda teknik direktör Aykut Kocaman’ın da kendisini takımda görmek istediğini söyledi.

İmza törenin ardından konuşan Valbuena “Transferimde emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlk günden beri burada çok iyi karşılandım. Herhangi problemle karşılaşmadım. Tesisleri gezme şansım oldu. Fenerbahçe’nin ne kadar büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Ama artık bir kulüpten öte olduğuna inanıyorum. Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak için elimizden geldiğince mücadele edeceğiz” dedi.

Takıma geldikten sonra hangi pozisyonda oynayacağına dair sorulan bir soruya yanıt olarak “Hocamızı önceden tanıyorum çok iyi bir teknik adam. Burada daha önce nelere imza attığını herkes biliyor. Henüz netleşen bir şey yok. Aykut hoca ile oturup nerede oynayacağıma dair istişare edeceğiz. Kendisi nerede oynamamı isterse orada oynarım. Takımın daha iyi bir noktaya gelmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz dönemlerde fiziksel eksiğini kapatarak Fransa milli takıma kadar yükselmesine ilişkin olarak “Futbolda bence en önemlisi kafanızı kullanmak. Ortaya zeka koyan oyuncular günümüz oyununda fark yaratıyor. Kariyerim boyunca birçok zorluğun üstesinden geldim ve gittiğim her kulüpte başarılı oldum. Bu iş konuşarak olmaz. Sahada kendinizi göstermeniz ve çalışmanız lazım” dedi.

Takımın başarılı olabilmesi için sadece kendi performansının belirleyici olamayacağını söyleyen Fransız yıldız “Lider özelliklerim olabilir ama bu demek değil ki çıkıp her maçı ben kazandıracağım. Şayet takım olgusunu yerleştiremezsek bireysel olarak ne kadar yetenekli olursak olalım sahada bir hiçiz. Geçtiğimiz sezon herkesin bildiği kulüp zorlu bir dönemden geçti ama bu durumdan çıkışın yolu takım olmak” ifadelerini kulandı.

Taraftarın İstanbul’a geldiğinden beri kendisine olan ilgisinden son derece memnun olduğunu dile getiren Valbuena “Burada hedefler büyük ve baskı yoğun. Bunları gelmeden önce biliyordum. Taraftarın bu baskısı umarım bizi olumlu yönde etkiler ve birlikte büyük başarılara imza atarız” dedi. En güncel transfer haberlerini ve en yüksek oranları bulabileceğiniz listesi burada.

Kaynak: