Yazı yazmaktan imza atmaya, çizim yapmaktan desen oluşturmaya kadar pek çok farklı amaçla kullanılan kalemler farklı isimlerle anılıyor. Özellikle çizim yapmak ve yazı yazmak amacıyla kullanılan kalem çeşitlerinden biri de versatil kalem. Genellikle çizimin ağırlıkta olduğu eğitim alanlarında tanıştığımız bu kalemler haliyle pek çok kişinin yabancı olduğu bir kalem türü. Dolayısıyla versatil kalem nedir sorusunun yanıtını arayanların sayısı da bir hayli fazla.
Versatil ismini taşıyan kalem uçlu kalem çeşitleri arasında bulunuyor. Ancak aynı zamanda uç bakımından da diğer kalem çeşitlerinden ayrılıyor. Bu kalemi diğerlerinden farklı kılan unsurlardan biri daha ince bir uç yapısına sahip olması. Basmalı kalem olarak adlandırılan uçlu kalemlerin uç numaraları 0.5, 0.7 ve 0.9 olarak sıralanırken söz konusu versatil kalem olduğunda uç numarası çeşitleri de değişiyor.

Versatil Kalem Uç Çeşitleri Neler?
Bu kalemler 0, 30, 50, 60, 70, 91 arasında numaralandırılan bir uç çeşitliliğine sahip. Dolayısıyla yazılan yazının ya da çizginin kalınlığı da klasik basmalı kalem çeşitlerine nazaran çok daha farklı olabiliyor. Kalemlerin bir diğer farkı da çok daha hassas olmaları. Bu hassasiyet çizim esnasında desen oluşturmak ya da dolgu yapmak gibi amaçları daha başarılı bir şekilde gerçekleştirmenize olanak tanıyor.
Sadece karakalem çizim yapmak amacıyla da hiç tereddüt etmeden bu kalemleri tercih edebilirsiniz. Grafik çizimleri ya da mimari çizimler amacıyla da kullanıma uygun bir tasarıma ve uç tasarımına sahip bir kalem çeşididir. Kalemin bir diğer özelliği de tutuşunun gayet kolay olması. Bu durum kalem hakimiyeti yönünden oldukça mühim. Kolay tutuşu daha konforlu bir çizim ya da yazım sürecini beraberinde getiriyor.
Versatil kalem çeşitlerini çok uzakta aramanıza gerek yok. Kırtasiyeleri gezerek zaman kaybetmeniz de gerekmiyor. İnternetten online olarak http://www.avansas.com/uclu-kalemler.htm  adresine tıkladığınızda en kaliteli versatil kalem çeşitleri de dahil olmak üzere tüm kalem türleri karşınıza çıkıyor. Avansas'ın ofis ve kırtasiye malzemeleri kategorisinin sunduğu taksit seçenekleri hızlı kargo uygulaması gibi avantajlardan da faydalanarak ihtiyaçlarınızı keyifli bir alışveriş ile temin edebilirsiniz. Böylece ihtiyaçlarınız kısa sürede kapınıza kadar ulaşabilir.