Gelişen teknoloji çağında artık her anımızın her işimizin içinde internet var. Bilgisayarlardan tabletlere, cep telefonundan televizyona kadar sürekli online bir hayatı yaşadığımız çağda, internetin görünen yüzü olan web siteleri de büyük bir rekabet içinde. Kişisel bloglar, profesyonel firma siteleri, e ticaret siteleri gibi milyonlarca site çeşitli amaçlarla internet ortamında bizlerin hizmetinde. Kimileri için çok kolay açıklanabilen bu kavramlar kimileri içinse oldukça yabancı. Özellikle reklam sektörü, habercilik ve medya ve ticaret gibi sektörler hızla internet dünyasına taşınıyor ve hemen hemen her sektör için internet ortamında ciddi bir rekabet yaşanmaya devam ediyor. Eğer kendiniz için kişisel bir site ya da firmanızın, ürünlerinizin tanıtımı için bir web site hayal ediyorsanız dikkat etmeniz gereken çok önemli konular olduğunu da mutlaka bilmelisiniz.

Öncelikle dikkat etmeniz gereken konu web siteleri hakkında yeterli olacak düzeyde bilgi sahibi olmanız. Bunun sonrasında ise web sitenizi hazırlatacak bir profesyonel bulmanız. Bu aşamada  hizmeti vuran bir firmada öncelikle arayacağınız özellikler, firmanın daha önce yapmış olduğu referans sitelerin hem görsel hem kullanım açısından kalitesi ve internet dünyasında ki başarısı olmalı. Başarılı ve kaliteli bir web sitesi uygulaması her zaman öncelikli bir hedef olmalı. Sonrasında ise sitenizi başarıya taşımak hem sizin hem webmasterların işi diyebiliriz.

Günümüzde İstanbul  konusunda da birçok konuda olduğu gibi oldukça ön planda ve bu iş için adeta bir merkez konumunda. Çok sayıda web tasarım firmasının hizmet verdiği metropolde, belki aradığınız tasarımcıyı bulmak zor olabilir. Fakat bu aşamada da yine internet sitelerinden faydalanarak hizmet veren sitelerin kalitesi, referansları ve başarıları doğrultusunda kararlar alabilirsiniz. İnternet dünyasında özellikle reklam ve ticaret sektörleri oldukça ciddi bir rekabet içerisinde dersek yanlış bir cümle kurmuş olmayız. İnternetten satış kavramının günlük hayatın içine iyice yerleşmiş olması ve artık hemen hemen herkes kullanılıyor olması nedeniyle bu alanda en çok ilgiyi ise e ticaret sitesitasarımları görüyor. Günümüzde birçok insan ve firma ürünlerini web siteleri ile başarılı bir şekilde pazarlayabiliyor.