Televizyon camiasında dizilerin, yarışmaların, filmlerin yanı sıra en çok izlenen programlar sıralamasında yemek programları gelmektedir. İzleyiciler özellikle kendilerine yakın buldukları samimiyetlerini hissettikleri kişileri izleyerek ekranlarda kalmasını sağlamaktadırlar. Nurselle Evin Tadı da hafta içi her gün yayınlanan ve çok fazla izleyici kitlesine sahip olan yemek programlarından sadece bir tanesidir. Diğer programlardan farklı bir içerik oluşturmasıyla dikkat çeken programa kısaca bir göz atalım. Sunucunun bizzat kendi evinde kendi mutfağında çekiliyor olması dikkat çekici. Farklı şehirlerden internet aracılığıyla programa katılmak isteyenlerin başvurduğu ve içlerinden bazılarının seçilerek her gün farklı bir yörenin tanıtıldığı keyifli bir program.
Farklı Konseptiyle Dikkat Çekiyor
Alışmış olduğumuz yemek programlarında genelde kadın ya da erkek bir aşçı bulunur. Ve program normal seyrinde devam ederken kısa bir bölüm de yemeğe ayrılır. Bulunan aşçı verilen malzemelerle ortaya bir ürün çıkarır ve bu da seyirciyle paylaşılır. Sunucu hiçbir şekilde yemek yapımına müdahalede bulunmaz. Ama Nurselle Evin Tadı Bugün adlı yemek programında sunucu yemeği bazen bizzat kendisi yaptığı gibi farklı şehirlerden konukları evine çağırarak onlardan yörelerini tanıtmak amacıyla yemek yapmalarını istemektedir. Gelen konuk dilerse yanında ona yardımcı olacak birini de getirebilir. Nursel, burada sadece konuklara malzeme vermek ya da yapılan yemek de küçük yardımlar ederek bütün samimiyetiyle programı ilerletmektedir. İzleyici kitlesine bakıldığında sanki evinizden biriymiş gibi hissettirmesi sayesinde yıllardır sevilerek takip edildiğini görmeniz mümkün.
Her Gün Farklı Bir Yöre Tanıtılıyor
Her gün farklı bir yörenin tanıtılıyor olması seyircinin ilgisini de taze tutuyor. Her gelen konuk sadece yemek yapmayıp kendilerine özgü çok farklı pasta tarifleri de vermektedirler. Program da açıklayıcı bir şekilde tarifler ekrana verilip zaman zaman alt yazıyla da geçerek izleyiciyle paylaşılmaktadır. Ayrıca program adına açıklan instagram hesabında kaçıran y ada yeniden izlemek isteyenler için yapılan her yemeğin yapılış videosu konulmaktadır. Nursel Ergin buradan izleyicilerle buluşarak bütün sorulara cevap vermektedir. Halktan Geldiğini hiçbir zaman unutmayıp ona göre yaşamasıyla da kısa zamanda çok fazla sevilen sunucunun programı oldukça keyiflidir.