Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisi olan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, 2014 EMITT Fuarı'nda boy gösterecek. Dünyanın önde gelen kış turizmi acentalarının yanısıra profesyonel kayak tutkunlarının katılacağı fuarda Erciyes'in sahip olduğu imkanlar tanıtılarak turist potansiyelinin artırılması hedefleniyor.
30 Ocak - 2 Şubat 2014 tarihleri arasında TÜYAP'ta 18. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'le ilgili olarak bir değerlendirme yapan Kayseri Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, bu fuara katılmakla önemli bir tanıtım hamlesi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak Erciyes'te kış turizmine yönelik devasa yatırımlar yaptık. Şimdi bunların meyvesini toplama zamanı geldi. Bundan sonra şehrimizi ve tesislerimizi tanıtmak için değişik aktiviteler düzenleyeceğiz. Bunların başında da turizm fuarlarına katılım geliyor. Bu çerçevede EMİTT Fuarı'nda yerimizi aldık. Türkiye'de hızla gelişen kış turizmine paralel olarak fuarda bu yıl ilk kez kış turizmine özel salon da tahsis edildi. Bu, son derece yararlı bir girişim. Kış turizmi temasına önümüzdeki yıllarda çok daha fazla odaklanılması gerektiğine inanıyoruz ve bu konuda gerekli çalışmayı yapacağız" dedi.
KIŞ VE KÜLÜR TURİZMİ BİR ARADA
Erciyes'in gün geçtikçe daha da dikkat çeken bir kayak merkezi haline geldiğine vurgu yapan Cıngı, bunun yanısıra Kayseri'nin tarihi ve kültürel değerler açısından da önemli varlıklara sahip olduğunu ifade ederek, "Bu fuarla, dünyanın önde gelen tur operatörlerine, dünyadaki diğer kayak merkezlerinden farklı olarak modern tesislerimizin yanında eşsiz tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğumuzu da anlatmak istiyoruz. Yani Kayseri'nin kış turizmini, kültür ve tarihle kombine edebildiğini göstermek ve bundan en maksimum seviyede yararlanmak amacındayız. Yabancı misafirlerimize en önemli mesajımız, Erciyes Kayak Merkezi'nde 'cultural skiing' imkanı olduğunu vurgulamak" diye konuştu.
Dr. Cıngı fuarda ayrıca standlarını ziyaret eden herkese Erciyes Kayak Merkezi'nden bir günlük sınırsız kayak bileti armağan edileceğini de sözlerine ekledi.