Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şubat ayında birbirinden farklı ve renkli 17 kültür sanat etkinliği düzenleyecek. Konserden tiyatroya, söyleşiden panele kadar pek çok etkinliğin yer aldığı ay boyunca dört ünlü sanatçı da Kayserililerle buluşacak.
AÇILIŞ KOMŞU KENT TÜRKÜLERİYLE
Şubat ayının kültür sanat etkinlikleri 1 Şubat Cumartesi günü 'Komşu Kent Türküleri' ile başlayacak. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde saat 19.30'da başlayacak etkinlikte Sivas, Yozgat, Niğde, Nevşehir ve Kahramanmaraş gibi illerden derlenen türküler, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı tarafından seslendirilecek. Programda ayrıca halk oyunları gösterileri de yer alacak.
DÖRT ÜNLÜ SANATÇI GELİYOR
Büyükşehir Belediyesi Şubat ayında dört ünlü sanatçıyı Kayseri'ye getiriyor. Türkiye'nin en tanınmış Udi'si olan Coşkun Sabah 9 Şubat Pazar günü Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde hayranlarıyla buluşacak. Konser saat 19.30'da başlayacak. 15 Şubat Cumartesi günü ise bir başka ünlü isim Kayseri'de olacak. Ünlü türkücü Onur Şan 15 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'de Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde bir konser verecek. Türk Tasavvuf Müziğinin en ünlü isimlerinden olan Halil Necipoğlu da Şubat ayında Kayseri'ye geliyor. Ünlü sanatçı 19 Şubat Çarşamba günü saat 19.30'da Şehir Tiyatrosu'nda konser verecek. Şubat ayının bir başka ünlüsü ise Kayserili Baha olacak. 28 Şubat Cuma günü Kayseri'ye gelecek olan Baha saat 19.30'da Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde hayranlarıyla buluşacak.
BEŞ AYRI TİYATRO
Şubat ayında tiyatroseverler beş ayrı oyunu izleme şansı bulacak. 6 ve 7 Şubat tarihlerinde Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçıları Büyükşehir Belediyesinin daveti üzerine Kayseri'ye gelecek ve Şehir Tiyatrosu'nda saat 19.30'da Mevlana adlı oyunu sahneleyecek. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Topluluğu tarafından 14 Şubat Cuma günü "Aşk Varmış, Yokmuş", 21 Şubat Cuma günü "Yeşil Papağan Limited", 27 Şubat Perşembe günü ise "Maviydi Bisikletim" adlı oyunlar sahneye konulacak. 16 Şubat Pazar ve 23 Şubat Pazar günleri ise çocuklar için "Ali Baba ve Kırk Haramiler" adlı oyun sahnelenecek.
YAZARLAR ZİRVESİ VE YAZAR OKULU
Şubat ayında Büyükşehir Belediyesi ayrıca hem yazarları bir araya getirecek, hem de yazar okulu açacak. 22 Şubat Cumartesi günü saat 14.00'de Türkiye Yazarlar Birliği ile birlikte 22 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan Erciyes Yazarlar Zirvesi'ne, Türkiye Yazarlar Birliği genel merkez yönetimi ve şube başkanları katılacak. Zirvede "Anadolu'da Roman, Roman'da Anadolu" konulu bir panel gerçekleştirilecek. Öte yandan yine Türkiye Yazarlar Birliği ile birlikte Hunat Kültür merkezinde düzenlenen Yazar Okulunun 16 Şubat Pazar günü açılışı yapılacak. Yazar olmak isteyenler, üniversite öğrencileri ve meraklılar Mayıs ayı sonuna kadar her cumartesi günü Hunat Kültür Merkezi'nde Kayserili yazarlarla buluşacak.     Şubat ayı etkinlikleri içerisinde ayrıca Murat Özdeniz'in "Etkili İletişim ve İmaj" konulu söyleşisi ile Orhan Kural'ın katılacağı "Çevre" konulu konferans da yer alıyor. Tüm bu etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek.
ŞUBAT AYI KÜLTÜR-SANAT TAKVİMİ
TARİH:               PROGRAM:                                    YER:                            SAAT:
1 Şubat             Komşu Kent Türküleri                          Kültür Merkezi              19.30
6 Şubat             Ankara Dev. Tiyatrosu                          Şehir Tiyatrosu              19.30
7 Şubat             Ankara Dev. Tiyatrosu                          Şehir Tiyatrosu              19.30
9 Şubat             Coşkun Sabah Konseri                          Kültür Merkezi              19.30
11 Şubat           Murat Özdeniz ile Söyleşi                      Meclis Salonu                14.00
14 Şubat           Tiyatro "Aşk Varmış Yokmuş"               Şehir Tiyatrosu              19.30
15 Şubat           Onur Şan Konseri                                 Kültür Merkezi               20.00
16 Şubat           Yazar Okulu                                         Hunat Medresesi            10.30
16 Şubat           Çocuk Tiyatrosu                                   Şehir Tiyatrosu               13.00
19 Şubat           Halil Necipoğlu Konseri                         Şehir Tiyatrosu               19.30
21 Şubat           Tiyatro "Yeşil Papağan Limited"            Şehir Tiyatrosu               19.30
22 Şubat           Erciyes Yazarlar Zirvesi                         Meclis Salonu                14.00
23 Şubat           Çocuk Tiyatrosu                                   Şehir Tiyatrosu               13.00
26 Şubat           Orhan Kural Konferansı                         Meclis Salonu                11.00
26 Şubat           Türkülerimiz ve Halk Oyunları               Şehir Tiyatrosu               19.30
27 Şubat           Tiyatro "Maviydi Bisikletim"                  Şehir Tiyatrosu              19.30
28 Şubat           Baha Konseri                                        Kültür Merkezi              19.30