Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık E.D. (32), mağdure F.Ç. (16), mağdurenin şikayetçi babası H.Ç. ve avukatlar hazır bulundu.
 
Tutuksuz sanık E.D. mahkemede sorgu ve savunmasında 2015 yılı Aralık ayında Halide Nusret Zorlutuna Kız Teknik Ve Meslek Lisesi'nde edebiyat öğretmeni olduğunu belirterek, "Mağdurun bulunduğu sınıfa dil anlatım ve rehberlik dersine giriyordum. Kendisi ile bir dönem sevgiliydik. Öğretmen öğrenci ilişkisi dışına çıktık. Kendisine evlenme teklifinde bulundum. Israr edince bana iftira attılar. Mağdurun sınıf arkadaşı M.K.'ye 'Eğer ben suçsuz yere yargılanırsam kendimi öldürürüm. F.Ç.'yi de kendi içimde öldürürüm' diye mesaj attım. Ailesini tehdit etmedim. Benim tek suçum onu sevmek. Aşık oldum efendim. Olay sonrası okuldan ayrıldım" diye konuştu.
 
Mağdure F.Ç. ise pedagog eşliğinde verdiği ifadesinde, "Kendisi ile arkadaşlık yapmadım. Aralık ayında ben sınıf başkanıydım. Beni boş bir sınıfa çağırarak 'Dayanamıyorum artık' dedi. 'Neye dayanamıyorsunuz hocam' dedim. 'Seninle evlenmek istiyorum' dedi. Ben de 'ne diyorsunuz siz hocam' diyerek çıktım. Daha sonra hafta sonu kursumuz vardı. Rehberlik servisine çağırdı. Sarıldı, dudağımdan öptü, vücuduma dokundu. 'Sizden nefret ediyorum' deyip çıktım. En son bana sınıftayken 'boynumdan öpmezsen bırakmam' dedi. Ben de öptüm, çıktım sınıftan. Arkadaşıma mesaj atmış. 'Eğer müfettişe söylerse yaşadıklarımızı, onu, ailesini ve kendimi öldürürüm, hapse girmem' diye mesaj atmış. Şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.
 
5 tanığın dinlendiği davada mağdur ile sanık arasında bin 200 adet mesaj kaydı olduğu ortaya çıktı. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık hakkında, mağdurenin 15 yaşından büyük olduğu ve toplanan deliller neticesinde mağdurun rızası ile olduğu anlaşıldığından 'cinsel taciz' suçundan beraatına, 'tehdit' suçundan ise 10 ay hapis cezasına hükmetti.