Uzun süredir ne zaman yapılacağı merak edilen Kırşehir Çevre Yolu 2018 yatırım programına alındı. Söz konusu proje ilgili detaylar da belli oldu.
Kırşehir Çevre yolu için uzun süredir uğraşlar veriliyordu ve sonunda 2018 yatırım programına alındı. 2018 yılı başlanarak 2021 yılında bitirilmesi planlanan projenin yatırım bedeli 145 Milyon olarak belirlendi. Ankara-Kayseri Karayolu aksının ilimizden geçtiği kesimi mevcut yol trafiğini çok yoğunlaştırmakta ayrıca Kırşehir-Aksaray, Kırşehir-Şereflikoçhisar-Konya yolunu kullanan sürücüler şehir içi yolunu kullanmalarından dolayı trafikte yoğunlaşmaya ve konfor seviyesinde azalma ile zaman kaybına neden olmaktaydı. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda çevre yolunun yapılması Kırşehir için büyük önem arz ediyordu.

Kırşehir Çevre Yolu ile ilgili detaylar da belli oldu. Kırşehir Çevre Yolunda 18 adet alt geçit olacak.Kayseri mevcut yol girişi- Köprülü Kavşak, OSB Sanayi – Dönel Kavşak, Ortaköy – Köprülü Kavşak, İkizağıl – Dönel Kavşak, Üniversite – Dönel Kavşak, Savcılı – Köprülü Kavşak,  Çemaş  Fabrika – Dönel Kavşak, Karapınar – Dönel Kavşak, Ankara mevcut yol çıkışı – Köprülü Kavşak olmak üzere toplam 9 kavşak olacak, 4 adet farklı seviyeli kavşak ve 91 hidrolik menfez bulunacak.

GÜZERGAHI BELLİ OLDU
Kırşehir Çevre Yolu , Gölhisar’ın doğu tarafından başlayarak, sırasıyla OSB sanayi , Polis Meslek Yüksekokulu, Kırşehir Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Hızırıağa, Ramada Oteli ,  Ahi Evran Üniversitesi, Çemaş  ve en son Şehirlarası Otobüs terminali güzergahı üzerinde bulunacak.

Kırşehir'e hayırlı olmasını diliyor darısı Nevşehir'e diyoruz. Zira, Nevşehir'de şehir merkezinde kalan çevre yolunun ihtiyaca cevap vermediği ve acilen yeni bir çevre yolu yapılmasının zorunlu olduğu belirtiliyor.
Nevşehir'in geleceği adına hayati öneme sahip olan ve şehir trafiğini rahatlatacak olan yeni çevre yolu yapımı için Nevşehir Milletvekillerini göreve davet ediyoruz.