Kırşehir Belediyesi’nin spora destek projeleri kapsamında çalışmaları devam eden Tenis Kortu Kompleksi bölgenin de gözde tesislerinden birisi olacak. Tesisin ısıtılması jeotermal enerji ile yapılarak Türkiye’de de bir ilke imza atılmış olacak.

Çağımızın gözde sporlarından tenisin diğer spor dalları gibi Kırşehir’de yaygınlaştırılması hedeflenerek başlatılan projede uluslararası müsabakalara uygun olarak yapılan 2 adet kapalı kort jeotermal enerji ile ısıtılacak.

Tenis Kompleksi içerisinde 2 adet kapalı 18x36 tenis kortu, soyunma odaları, duşlar ve sporcuların keyifli vakit geçireceği kafeteryalar yer alacak. Kompleks içerisinde yer alan kafeteryanın kaba inşaatı tamamlanmış olup kortun çevre düzenlemesi, tribünler ve peyzaj çalışmaları tamamlandığında Kırşehir konforlu ve güzel bir tenis kortuna sahip olacak.

Kırşehir’de çeşitli spor dallarının yaygınlaşması ve sosyal hayatın renklenmesi için yaptığımız Tenis Kortu Kompleksimiz jeotermal enerji ile ısıtılması açısından da Türkiye’de bir örnek olacak diyen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci “ Kırşehir’i her alanda geliştirmeye ve değiştirmeye çalışıyoruz. İlimizi bir Anadolu şehri olmaktan çıkarıp daha modern, daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için büyük adımlar atmaya devam ediyoruz. Spora verdiğimiz önemi göstermek için Tenis Kortu Kompleksi projemizi başlattık ve nihayet sona doğru geldik. Atatürk’ün dediği gibi “Sporda başarılı olmak için bütün milletçe sporun niteliğini ve değerini anlamış olmak ve ona kalpten sevgiyle bağlanarak, onu vatani görev saymak gerekir.” sözüne yürekten inanan bir belediye olarak sporun her dalını çok önemsiyoruz. Halkımızın sosyalleşmesinde önemli bir rol üstlenecek alanları artırmak için Tenis Kortu Kompleksini yaparak halkımızın hizmetine sunuyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında Kırşehir konforlu ve güzel bir Tenis Kompleksine sahip olacaktır. ”