Bugün dünyanın her yerinde resmi olarak “Beethoven Yılı” başladı. 2020 boyunca bestecinin 250.yaşı kutlanacak. Dünyanın her köşesinde sayısız konser, festival, panel düzenlenecek; gençlere alımlı gelen, yaşlılara anıları hatırlatan bir dolu proje üretilecek, bestecinin tek operası Fidelio değişik rejilerle sahnelenecek, onun hayatına ait nice yayın yapılacak ve bu dev besteci Beethoven bir kez daha dünyamızı sarsacak. O görkemli dokuz dev senfonisi, beş piyano konçertosu, tek keman konçertosu, uvertürleri, tek operası olan Fidelio, birbirinden güzel piyano ve keman sonatları, trioları, tarihe damga vurmuş görkemli kuvartetleri dünyanın dört bir sahnesinde tınlayacak.

Klasik Keyifler Derneği'nin Beethoven 250 etkinliği kapsamında ilk Kapadokya konseri 20 Aralık'da Kapadokya Üniversitesi (KUN) Uçhisar Sanat Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek.

20 Aralık, Cuma, Kapadokya Üniversitesi, Uçhisar Sanat Yerleşkesi 20:30

Ayrıntılı bilgi: http://kk-music.org/yenilikci-beethoven… #Cappadocia #EllenJewett #GökhanBağcı #BaşarCanKıvrak

Dünyanın her tarafındaki aydın çevreler arasında müziğin evrensel olup olmadığı üzerine bir tartışma var. Hangi taraf haklı olursa olsun müzik ve estetik alanında adları tarihin tozlu sayfalarına altın harflerle yazılmış bir kaç isim var. Bunlardan biri de Beethoven. KK’nin insiyatifi ile Kapadokya Üniversitesi de bu büyük bestecinin 250. doğum gününü kutlamaya Beethoven 250 serisi ile dünyanın tanınmış kurumları arasına katılıyor.

KK dünya kalitesinde müziğin bölgemizde de yaşatılmasına öncü olmuş bir kurumdur. KK tarafından hazırlan bu seri Kapadokya bölgesinde bir ilk. KUN olarak bunun bir başlangıç olduğunu düşünüyor ve önümüzdeki sezonlarda da böyle en iyi kalitedeki performanslar için birlikte çalışmakta kararlı olduğumuzu belirtmek istiyoruz.
Bu vesile ile Ellen Jewett ve Mehmet Gökhan Bağcı’ya mümkün olan en iyi isimleri ve programları bir araya getirmekteki çabaları için en samimi takdir ve teşekkürlerimizi belirtmek isterim. Kapadokya Üniversitesi olarak kendilerine ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz.
Prof. Dr. Hasan Ali Karasar
Rektör
Kapadokya Üniversitesi