Nevşehir'in Avanos ilçesi Göynük Köy Muhtarlığınca Geleneksel 4. Bağbozumu ve Üzüm Festivali Düzenlendi.

Nevşehir’e bağlı Avanos İlçesi Göynük köyü modern bağcılık ile yıllık 8000 bin ton Siyah ve Beyaz üzüm üretmenin haklı gururunu yaşıyor.

Göynük Köyünde bu sene 4.sü düzenlenen" Göynük Köyü Bağ Bozumu ve Üzüm Festivaline" Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, Nevşehir Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir İl Jandarma Komutan Yardımcısı J.Albay Vedat Kültür, Avanos İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abbas Başer, Avanos Belediye Başkanı Alper İbaş, Özkonak Belediye Başkanı Abdülkadir Macit, MHP İl Başkanı Kamil Gülmez, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, AK Parti Gülşehir il Genel Meclis üyesi Turan Balak, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde öğretim üyesi Doç Dr. Özden Taşğın ve çok sayıda Göynüklü vatandaşlar katıldı.

Proğram Şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal Marşımızın Okunması ile başladı.

Göynük Köyü Muhtarı İhsan Eron yaptığı açılış konuşmasında; "Köyümüzde yetiştirilen üzümleri tanıtmak köy ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bu yıl Göynük Bağbozumu ve Üzüm festivalinin 4.sünü düzenledik. Bölgemizde Göynük Köyü Modern Bağcılıkta önderlik etmekte olup bunun sonucunda Devletimize katkıda bulunuyoruz. 18 farklı üzüm çeşidi bulunan köyümüzde Siyah ve Beyaz üzüm olarak  yıllık 8000 ton üzüm yetiştiriyoruz. Köyümüz geçimini üzüm yetiştiriciliği ile sağlamaktadır. Bu vesile festivalimize katılım gösteren Başta Sayın Avanos Kaymakamımıza, Protokolümüze ve Göynüklü hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Unutmadan yine bu festivalin düzenlenmesine emekleri geçen SS Göynük Tarımsal Kalkınma Kooparatifimize, Yaş Sebze ve Meyva Kooparatifimize, Değerli Göynük Köyü Muhtarlığı azalarımıza ve küçük büyük emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Avanos Kaymakamı Olgun Öner'de yaptığı konuşmasında ; "Henüz göreve başlayalı çok kısa bir süre oldu. Gerek ilçemiz gerek İlçemize bağlı belde ve köylerimizi ziyaret edip tanışacağız. Ama bu tanışmanın en anlamlısı bugün Göynükte bu güzel festivalle oldu. Ben buradan Köy Muhtarımızın üstün gayretiyle düzenlenen bu bağ bozumu şenliğinin köyümüze ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bereketli güzel kazançlı bağ bozumu diliyorum" dedi.

Bağbozumu ve Üzüm festivalinde Kapadokya’nın en güzel sofralık üzümlerinin yetiştirildiği köyde Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan Yılmaz Başkanlığındaki Seçici heyet tarafınan Lezzet, Salkım Büyüklüğü, Tane İriliği, ve görüntüsüne göre yapılan derecelendirme sonucu  Hilal İsteyen 1.  Mehmet Yücel 2., Fahri Merdin 3. Oldu.  Dereceye giren üreticiler mazot ile ödüllendirildiler. Üreticlerin Ödüllerini Avanos Kaymakamı Olgun Öner tarafından verildi.  

FİB Haber Merkezi Genel Koordünatörü Fikret Çapacı'nın başarılı sunumlarında gerçekleştirilen Göynük Bağbozumu ve Üzüm yarışmasında 1. olan Hilal İsteyen'in üzümü açık artırma ile satışı gerçekleştirildi. Avanos Kaymakamı Olgun Öner'in açılışını yaptığı açık artırma Ali  3.000 TL ile kaldı.

Proğramında sonunda Göynük Muhtarı İhsan Eron tarafından Festivale katılım gösteren protokol üyeleri ve davetlilere yemek ikram edildi.

Köy Kadınları Tarafından Kazanlarda pişirilen Bulgur Pilavı,Turşu, üzüm, köy ekmeği ,ayran ve pekmez konuklara ikram edilirken, festival akşamında ise TRT Sanatçıları tarafından konser verilecek.