Ürgüp'ün en önemli ve uzun soluklu festivali olan Ürgüp Uluslararası bağ bozumu festivalinin bu yıl 48.'si gerçekleştirilecek.

Ürgüp'te Kaymakamlık, Belediye ve bir çok kurum-kuruluş ile turizmcilerin birlikte hayata geçireceği 48. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali'ne Kültür ve turizm Bakanlığı, Nevşehir Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı'da destek veriyor.

5 Eylül'de festival kortejiyle şölen alanında yapılacak Ürgüp'e özgü bir çok unsurun bir arada olacağı özel tasarımlı festival köyü'nün açılışından sonra Perşembe günleri TRT Müzik kanalında yayınlanan Alaturka Akşamlar programı 132 ülkeden canlı yayınla ilk kez Ege Bölgesi dışında Ürgüp'ten canlı olarak yayınlanacak. Program sunuculuğunu Mine Geçili ile İsmail Özkan'ın yapacağı programda sürpriz bir sanatçı da Ürgüp Türküleri ile festivale renk katacak.

6 Eylül ve 7 Eylül'de de 2 farklı konserle akşamları dolu dolu geçecek 48. bağ bozumu festivalinde Orhan Hakalmaz Ürgüp akşamlarında festivalde sazıyla sözüyle yer alacak.

Gündüz bölümlerinde de bağa gidilerek üzüm kesilmesinin planlandığı festival; Şölen alanı (Festival köyü ve tüm köylerin standları) , Cumhuriyet Meydanı (Canlı Yayın) ve Festival alanında (Konser) yapılacak.

48. Bağ bozumu festivali etkinlikleri kapsamında Ürgüp KOP Kadın ve Gençlik Gelişim Merkezi Sabun Üretim atölyesinin açılışının da yapılacağı festivalin detaylı programı önümüzdeki hafta içinde paylaşılacak. 

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ürgüp'ün en önemli festivali olan bağ bozumu festivaline tüm kurum, kuruluş ve kişileri paydaş olmaya davet ederken, "Kaymakamlığımız ve Belediyemiz öncülüğünde bu yıl 48.'sini hayata geçirmeye hazırlandığımız festivalimiz Ürgüp'ü turizm, tarım ve tanıtım üçgeninde daha etkili hale getirmek için Ürgüp'teki tüm odaları, turizmcilerimizi, çiftçilerimizi 48. bağ bozumu festivalimize işbirliğine davet ediyorum. Ürgüp kültürümüzü en güzel şekilde tüm misafirlerimize festival vesilesiyle bir kez daha yansıtalım." dedi.