Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bu yıl altıncısı düzenlenen 6. Uluslararası Ortahisar Kapadokya Halk Oyunları ve Müzik Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. 

Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği festivalin açılışında kortej yürüyüşüne, katılım sağlayan misafir ülkelerin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerde büyük ilgi gösterdi.

Belediye önünden festival alanına kadar gerçekleşen kortej yürüyüşünün ardından festivale katılan Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Gürcistan, Polonya, Ukrayna ve Yunanistan’dan gelen halk oyunları ekipleri ile yurt içinde de Ankara Sanat ve Gençlik Kulübü, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekipleri birbirinden güzel gösterilerini programı izlemeye gelen vatandaşlara sergiledi. Festivale katılan konuk ülkeler geleneksel kıyafetleri içerisinde, kendilerine özgü çalgılar eşliğinde sergiledikleri gösterilerle izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

Ortahisar Kalesi önünde ki Tepebaşı meydanında gerçekleşen ve çok sayıdavatandaşların büyük ilgi gösterdiği festivalin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu.

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş yaptığı açıklamasında; "6.'sı düzenledikleri festivalin amacı; Ortahisar'ımızı, Kapadokya bölgemizi ve ülkemizi tüm dünyaya tanıtmak, dünyadaki faklı kültürleri de Bölgemiz Halkı ve Ortahisar'a ziyaret eden misafirlerle bir araya getirmek. Bu vesile ile öncelikle Festivalimize yurt içi ve yurt dışından katılan tüm ekiplere ve aynı zamanda festivalimize katılım gösteren tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı'da, festivalde yaptığı konuşmasında, Ortahisar kasabasında böylesine güzel bir festivalde tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

14 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek festivalin ilk günü Mustafa Çay ve orkestrasının konseri ile son buldu.